Izvor: eKapija | Nedelja, 06.05.2018.| 21:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Od 140 nepokretnosti Beobanke za prodaju ostalo pet - Novobeogradska Nova Livnica dvanaesti put na dobošu

Ilustracija (Foto: beeboys/shutterstock.com)
Agencija za osiguranje depozita, kao stečajni upravnik Beobanke, oglasila je prodaju nepokretnosti novobeogradske Nove Livnice, po dvanaesti put.

Predmet prodaje je, kako je navedeno u oglasu, Nova Livnica sa svim mašinama, uređajima i instalacijama, pratećim objektima i pripadajućim pravom korišćenja građevinskog zemljišta u Novom Beogradu.

Procenjena vrednost imovine je oko 30 mil EUR i nije minimalno prihvatljiva, niti na bilo koji način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom utvrđivanja visine ponude, dok je iznos depozita oko 4,5 mil EUR.

Kako je za eKapiju rečeno u Agenciji za osiguranje depozita, prodaja Nove Livnice oglašavana je dosada 11 puta. Prilikom prethodnih oglašavanja bilo je zainteresovanih lica, ali se nisu verifikovala kao kupci u rokovima koji su bili predviđeni u oglasima, navedeno je u odgovoru koji nam je dostavljen.

Beobanka a.d. Beograd u stečaju stekla je kompleks Nova Livnica 2006. godine kao najveći poverilac IMT-FOM u stečaju, prilikom zaklјučenja stečajnog postupka nad tim privrednim društvom.

U Novoj Livnici se danas ne obavlja delatnost i nema zaposlenih.

Inače, u stečajnom postupku nad Beobankom a.d. Beograd, koji je otvoren 2002. godine, do sada je prodato 135 nepokretnosti, a pored Nove Livnice, preostalo je još 4 nepokretnosti podobne za prodaju.

Reč je, kako su nam objasnili, o poslovnom prostoru u Ulici carice Milice u Beogradu, dva jednosobna stana u prestonici, kao i o zgradi sa pripadajućim zemljištem u mestu Mol u opštini Ada. Sve navedene nepokretnosti su već oglašavane i u narednom periodu planira se novo oglašavanje ili eventualno mogućnost prenosa na poverioce kroz naredne deobe stečajne mase, objasnili su u AOD za eKapiju.

Dokaz o izvršenoj uplati depozita i original ponude za prodaju Nove Livnice dostavljaju se Agenciji za osiguranje depozita do 6. jula 2018. godine do 15:30 časova ili se šalju preporučenom poštom zaključno sa ovim datumom. Javno otvaranje ponuda za prodaju Nove Livnice obaviće se 11. jula 2018. godine u prostorijama Agencije u 12 časova.

Više informacija o tendru pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.