Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 12.04.2018.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na mestu kasarne Jugovićevo u Novom Sadu planirano veliko stambeno naselje

Ilustracija
Ilustracija (Foto: mosher/shutterstock.com)
Ukoliko se Vojska Srbije iseli iz kasarne Jugovićevo, ranije poznate kao Majevica, na tom mestu će biti sagrađene zgrade visine od najmanje pet i najviše deset spratova.

Ova ideja urbanista je usvojena još ranije, donošenjem plana generalne regulacije za ovaj deo Novog Sada, iako je u Generalnom planu grada do 2021. godine prvobitno planirano da na tom mestu budu poslovni objekti.

Međutim, sada se pred Skupštinom grada nalazi predlog plana detaljne regulacije koji će bliže opisati namene ovog prostora.

Za ovu lokaciju koju vojska koristi još od Prvog svetskog rata, kada je nekadašnja Austrougarska tu sagradila aerodrom, Grad do sada nije donosio detaljne planove.

Načelno, dugo postoji ideja da, ako se vojska ikada iseli, na prostoru nekadašnjih aerodromskih pista i poligona bude veliki sportski centar, a na mestu spavaonica i drugih objekata da se izgrade stanovi, odnosno zgrade od pet do deset spratova.

U predlogu koji sada ide pred odbornike Skupštine grada obrađuje se samo deo prostora od 23 hektara uz sam Bulevar Evrope, gde je deo kasarne sa spavaonicama, odnosno pruga i zelena neuređena površina uz nedavno sagrađeni i još neotvoreni supermarket Lidl.

U samoj odluci se navodi da će izradom plana biti uređen plan gradnje, a pored stambenih solitera naći će se i prostor namenjen za novu školu, odnosno predškolsku ustanovu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.