Izvor: Novosti | Utorak, 10.04.2018.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Bloku 32 počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na 36.600 m2 - Investitori Srpska pravoslavna crkva i PMC inženjering

Ilustracija
U porti Hrama svetog Dimitrija, prekoputa novog Merkatora, gradi se stambeno-poslovni kompleks. Investitori - Srpska pravoslavna crkva i PMC inženjering na 36.600 m2 zidaju 127 stanova i osam lokala. Ispod celog kompleksa prostiraće se garaža na dva nivoa.

Od 8. marta atraktivnu lokaciju u Bulevaru Zorana Đinđića "okupirala" je građevinska mehanizacija. Počelo je kopanje dubokih temelja za tri objekta, pišu Novosti u utorak (10. aprila 2018. godine).

Uz crkvu će se nalaziti zdanje sa kancelarijskim prostorom. Projekat predviđa i dve stambene zgrade. Osim prizemlja, one će imati sedam spratova i uvučene etaže sa dupleksima iznad. Poslovna građevina biće dva sprata niža. U njoj će se nalaziti lokali od 70 do 582 kvadrata.

Stambene zgrade sa po dva ulaza imaće zasebne liftove, podzemne garaže, a predviđene su i dve poluatrijumske pjacete. Na vrhu objekata nalaziće se luksuzni petosobni dupleksi. Stambene jedinice biće različitih kvadratura i prostornog uređenja. Tako će zainteresovani kupci u novobeogradskom Bloku 32 moći da kupe jednosobne, ali i petosobne stanove.

Prema podacima dostupnim na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, vlasnik 99% parcele 1172/24 je Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka, odnosno SPC. Ova crkvena parcela se u zemljišnim knjigama vodi kao gradsko građevinsko zemljište, a u podacima o delu parcele navodi se - "ostalo veštački stvoreno neplodno zemljište". Međutim, budući stambeno-poslovni kompleks prostiraće se na delu još jedne parcele. Na placu 1171/1, vlasnik je država Srbija, ali postoji zabeležba postupka restitucije koji vode Ljubica i Jelena Vujanović.

Rok za završetak dve stambene i jedne poslovne zgrade je septembar 2019. godine, a izvođač radova je zemunska Gradina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.