NavMenu

Porodična firma Đokovića potpisala Ugovor o zakupu 3,5 hektara zemljišta u Kragujevcu - investicija od 20 mil EUR

Izvor: Novosti Petak, 05.12.2008. 09:06
Komentari
Podeli

Novak Đoković (Foto: Aleksandar Parezanović)Novak Đoković

Kragujevac je spreman da postane centar teniskog sporta. U Velikom parku, nedaleko od gradskih bazena, porodična firma našeg teniskog asa Novaka Đokovića uskoro počinje gradnju velikog sportsko-rekreativnog centra, po standardima za organizovanje ATP turnira.

Ugovor o zakupu 3,5 hektara na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu, gde će nići teniska akademija Novaka Đokovića, hotel, zatvoreni i otvoreni teniski tereni, juče (4. decembar 2008. godine) su potpisali Srđan Đoković u ime "Family sport" i Slobodan Krunić, ispred Preduzeća za izgradnju grada Kragujevca.

- Naša želja je da veliki svetski brend dođe u Kragujevac, a to je Novak Đoković - rekao je prilikom potpisivanja ugovora Veroljub Stevanović gradonačelnik Kragujevca.

On je naglasio da Kragujevac postaje pravi grad sporta i da će od objekata koje će izgraditi Đokovići svi imati veliku korist, a najviše omladina, odnosno sportisti. To je prilika,dodao je, da veliki teniseri dolaze u Kragujevac, ali i da se deca na najbolji mogući način usmeravaju ka sportu.

- Uz Beograd i Kragujevac dobija jedan veliki sportsko-rekreativni i hotelski centar. Bilo je dosta administrativnih problema, ali na kraju je sve ispalo kako valja - rekao je Srđan Đoković.

Posle idejnog rešenja očekuje se da će uskoro biti završen i konačni projekat, a onda će moći da počnu i radovi. Ograđivanje prostora za gradnju startuje za nekoliko dana. Još se ne zna tačna suma ulaganja, ali se procenjuje da je vrednost do 20 mil EUR. Inače, za zakup na 99 godina "Family sport" je platio 10.000 EUR po hektaru.

Gradonačelnik Stevanović je pojasnio da je zemljište dato u zakup na osnovu skupštinske odluke, gde se velikim investitorima daju povoljni uslovi. Privrednici su, prema toj odluci, dužni da zaposle određeni broj radnika, a u ovom slučaju, osim velikog imena, Đokovići ulažu i veliki novac.

Srđan Đoković je dodao da su za ulaganja u kragujevački projekat zainteresovani i strani investitori.

On je najavio i da će u Kragujevcu biti otvoren restoran u prostoru robne kuće "Kragujevčanka", koju je kupio "Verano Motors" i koja se trenutno renovira.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.