Izvor: eKapija | Petak, 30.03.2018.| 11:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Delta holding predlaže biznis plan za Sava Centar - Rok za dostavljanje dokumentacije za drugu fazu konkursa jun 2018.

(Foto: M.Kambić/eKapija)
Delta holding izvesno će, po svemu sudeći, biti partner grada Beograda u rekonstrukciji u upravljanju Sava Centrom.

Ova kompanija, podsetimo, jedina je dostavila ponudu na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje kongresnim centrom, a do juna bi trebalo da dostavi dokumentaciju za drugu fazu konkursa.

Kako u gradu Beogradu objašnjavaju za naš portal, prva faza postupka podrazumevala je da partner kumulativno ispunjava sve kvalifikacine uslove, kao i dostavljanje odgovarjućih dokaza o tome: pravni kapaciteti, finansijski kapaciteti, kadrovski kapaciteti. Ova faza trajala je do 20. marta 2018. godine, do kada je pristigla jedna prijava - kompanije Delta holding.

- Shodno planiranim rokovima Grad Beograd raspisaće Javni poziv za drugu fazu postupka koja će trajati, kako je planirano do juna 2018. godine - navode u gradskoj upravi.

Kada će poziv biti raspisan ne preciziraju, a Večernje novosti u današnjem broju navode da je rok da Delta podnese dokumentaciju u ovoj fazi 20. jun.

U drugoj fazi, kako je navedeno u inicijalnom pozivu grada Beograda za osnivanje zajedničkog privrednog društva objavljenom u decembru 2017, potencijalni partner bi trebalo da dostavi finansijsku ponudu –iznos ulaganja u rekonstrukciju kongresnog centra, odnosno u kapital zajedničkog privrednog društva koji ne sme biti manji od 12,5 mil EUR, biznis plan za period od 10 godina i plan rekonstrukcije - dinamiku i vremenski rok za rekonstrkciju, te kasnije investicione radove.

Iz kompanije Delta holding su, podsetimo, najavili da su u obnovu Sava centra spremni da ulože više od 30 mil EUR, dvaput više nego što tender predviđa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.