Izvor: eKapija | Četvrtak, 22.03.2018.| 10:01

Grad objavio urbanističko-arhitektonski konkurs za uređenje Čukaričkog rukavca

Iz tenderske dokumentacije
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je projektni, jednostepeni konkurs za urbanističko-arhitektonsko rešenje uređenja Čukaričkog rukavca.

Zadatak konkursa je izrada urbanističko-arhitektonskog rešenja uređenja obale, obaloutvrde, površina za sportove na vodi i akvatorije Čukaričkog rukavca, kao i dobijanje procenjene vrednosti radova za kompletno uređenje rukavca.

Po završetku konkursa, učesnici čiji radovi budu nagrađeni nastaviće pred Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda da se nadmeću za dodelu ugovora za izradu idejnog rešenja.

Cilj konkursa je da se odrede načini uređenja obale i potrebni radovi na izgradnji obaloutvrde, za koju je urađena tehnička dokumentacija i koja je uzela u obzir potreban nivo zaštite od velikih voda, na nivou hiljadugodišnje velike vode.

Takođe, potrebno je da se odredi rešenje za marinu Ada Ciganlija i podeli prostor za bezbedno korišćenje marine i veslačkih staza. Predložena rešenja treba da zadovolje i kriterijume potrebnih ulaganja u realizaciju radova.

Orijentaciona površina obuhvata Čukaričkog rukavca je oko 42,6 hektara, od čega je 20,8 hektara teritorija i oko 21,8 hektara akvatorija.

Neto iznos nagradnog fonda je 3,3 miliona dinara, a prva nagrada iznosi 1,5 miliona dinara.

Rok za prijem radova je 19. jun, a više detalja o pozivu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.