NavMenu

Nikola Peković gradi tri solitera u Bečićima - Zgrade niču na mestu akvaparka hotela Mediteran

Izvor: Vijesti Četvrtak, 22.03.2018. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)
Podgorička firma Spencer & Hill bivšeg košarkaša Nikole Pekovića podnela je zahtev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za gradnju višespratnica na mestu velikog akvaparka i parkinga bečićkog hotela Mediteran.

Zahtev je predat za četiri parcele na kojima je predviđena gradnja tri solitera sa prizemljem i deset spratova.

Kompleks višespratnica praktično bi okružio hotel Mediteran, čiji je vlasnik Peković, i odvojio ga od bulevara i susednog hotela Splendid.

Peković je, podsetimo, krajem jula potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme Maestraltours biznismena Blaža Dedića.

On je trgovao atraktivni hotel za svega 8,5 mil EUR, što je gotovo osam puta niža cena nego što je prvobitno 2013. bio procenjen kada je u Dedićevu kompaniju uveden stečaj.


Peković je osim hotela i vlasnik dve najpopularnije diskoteke u Crnoj Gori, budvanskog Top Hilla i kotorskog Maximusa, a u Srbiji je jedan od vodećih graditelja u zimskom centru Zlatibor.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.