NavMenu

Delta holding jedini zainteresovan za rekonstrukciju i upravljanje Sava Centrom

Izvor: eKapija Sreda, 21.03.2018. 15:49
Komentari
Podeli
(Foto: M.Kambić/eKapija)
Na tenderu za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje Sava Centrom jedinu prijavu poslala je kompanija Delta holding, prenose beogradski mediji.

Tender predviđa da privatni partner u rekonstrukciju Sava Centra uloži najmanje 12,5 mil EUR, kao i da pripremi biznis plan na period od 10 godina i plan rekonstrukcije.

Podsetimo, nakon prvog neuspelog tendera za javno-privatno partnerstvo, Grad Beograd je krajem prošle godine raspisao novi poziv za pronalazak partnera.

Javnim pozivom ponuđeno je osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kogresnim centrom, u kome bi Grad Beograd bio vlasnik 51% kapitala, a privatni partner preostalih 49%.

Grad Beograd bi, kako je navedeno u pozivu, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.


Pod rekonstrukcijom Sava Centra podrazumeva se kompletno renoviranje kongresne infrastrukture sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Na oba dosadašnja konkursa, interesovanje je pokazala kompanija Delta holding, a potpredsednik kompanije Živorad Vasić početkom godine je najavio da bi ova firma mogla da uloži 25 mil EUR u kongresni centar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.