Izvor: Ozonpress | Sreda, 14.03.2018.| 15:56

Lidl stiže u Čačak - Grad pregovora i o velikoj investiciji proizvodne kompanije iz Nemačke

Ilustracija
Trgovinski lanac Lidl dolazi i u Čačak a objekat se gradi na prostoru nekadašnje Ishrane u Beogradskoj ulici, potvrdio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Radovi su već počeli, u toku je uklanjanje svih objekata na parceli, nakon čega će početi izgradnja. Prema rečima gradonačelnika, posao će dobiti 40 do 50 radnika, a konkurs će biti raspisan tokom proleća.

- Grad je 12. marta izdao lokacijske uslove. Oni su bili nekoliko puta kod nas u Čačku, tražili su nekoliko lokaliteta, navodno žele još jednu lokaciju. Videćemo - rekao je Todorović.

Pored ovog velikog trgovinskog lanca, grad privodi kraju i pregovore sa jednom nemačkom proizvodnom kompanijom koja bi trebalo da otvori fabriku u gradu na Moravi. Pregovori su u završnoj fazi i očekuje se da će biti završeni za mesec dana.

- Očekujemo u narednih mesec, mesec i po dana najkasnije potpisivanje ugovora. Velika je investicija, mnogo zaposlenih, nove mogućnosti i šanse za mlade ljude i sa srednjom stručnom spremom ali i sa visokim obrazovanjem. Ovo je jedna od velikih investicija i velika kompanija sa kojom pregovora Grad Čačak, Razvojna agencija Srbije i Vlada Srbije. Razgovaramo već godinu dana - naveo je Todorović.

Plate će, po rečima gradonačelnika, biti pristojne za naše uslove.

- Borili smo se i izborili sa investitorom da i plate budu veoma pristojne. Nama je fokus da naši sugrađani dobiju šansu da zasnuju radni odnos. Investitor će tražiti i kvalifikovane ljude i visokobrazovane ljude - rekao je gradonačelnik Čačka.

Sa dolaskom ove velike nemačke kompanije doći će i nekoliko manjih fabrika koje prate proizvodnju te firme, prenosi Ozonpress.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.