Izvor: N1 | Subota, 10.03.2018.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Do 2021. niče IKEA retail park u Srbiji - Vrednost investicije 50 mil EUR

Direktor kompanije IKEA za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić izjavio je u petak (9. marta 2018. godine) u Danu uživo TV N1 da je zadovoljan dosadašnjim poslovanjem u Srbiji i naveo da je robnu kuću dosad posetilo milion i dvesta hiljada ljudi.

Lalić kaže da u toj švedstkoj kompaniji imaju poverenje u razvoj srpske ekonomije i da stoga žele dodatno da investiraju, najavivši izgradnju retail parka u naredne dve do dve i po godine.

On procenjuje da će investicija biti vrednosti do 50 mil EUR, a da bi bilo zaposleno između 350 i 400 ljudi.

- Ne bih o tome licitirao, konačna odluka još nije doneta iako sve deluje vrlo obećavajuće. Predstoji nam i put koji se tiče nabavljanja svih neophodnih dozvola - kaže on.

Lalić podseća da je u inicijalnim planovima predviđena izgradnja druge robne kuće IKEA u Beogradu i tvrdi da od tog plana nisu odustali.

- Nije tajna da gledamo lokaciju, to bi bio potez prema aerodrumu Beograd - kaže Lalić.

Direktor kompanije IKEA je rekao da će pokušati da budu pristupačniji kupcima kad je reč o ceni isporuke robe.

- Mi smo otvorili uslužne centre ili nazovimo ih punktovima za preuzimanje robe. Oni se trenutno nalaze u Nišu i Novom Sadu sa našim logističkim partnerom. Dakle, možete sve obaviti onlajn - odabrati artikal i u koje od ta dva mesta želite da imate isporuku - objašnjava Lalić i dodaje da se radi na tome da cene isporuke robe budu jeftinije i za Beograd.

On precizira da je trošak isporuke do Niša i Novog Sada, za artikal do hiljadu kilograma, na nivou od 999 dinara, a za robu do 30 kilograma na nivou do 299 dinara.

Odgovarajući na pitanje o cenama proizvoda, Lalić ističe da su rađene opsežne analize pre ulaska na tržište Srbije.

- Shvatili smo da su srpski potrošači osetljivi na cene, ali treba biti realan i kad je reč o njihovoj kupovnoj moći. Imamo 9.500 artikala i stoga imamo dubinu i širinu asortimana i nama je cilj da u komparativnim kategorijama imamo najkonkurentniju cenu. Svesni smo da na tome treba da radimo, ali uveli smo i finansiranje na 12 meseci beskamatno, imaćemo i smanjenje cena kroz akcije - objašnjava Lalić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.