NavMenu

Agencija započinje pregovore sa "MK Group" o kupovini imovine "Genexa" na Kopaoniku

Izvor: Beta Utorak, 18.11.2008. 10:04
Komentari
Podeli

Miodrag KostićMiodrag Kostić

Agencija za privatizaciju Srbije saopštila je danas (18. novembar 2008. godine) da je odlučila da započne pregovore sa "MK Group", jedinim ponuđačem na tenderu za turističke objekte "Internationala CG" na Kopaoniku.

Za hotel Grand i druge turističke objekte "Intrernational CG" na Kopaniku "MK Group" je ponudila 23 mil EUR, što je bila minimalna cena za učešće.

Na tenderu "MK Group" iz Beograda učestvuje u partnerstvu sa austrijskom turističkom grupom "Falkensteiner Michaeler".

Kako je navedeno u saopštenju Agencije za privatizaciju, rok za okončanje pregovora je 60 dana od obrazovanja komisije za pregovore, uz mogućnost produženja za još 30 dana.

Investicionim programom je predviđeno da novi vlasnik zadrži postojeće funkcije hotela i apartmana najmanje sledećih 10 godina, da obezbedi nivo kvaliteta od najmanje četiri međunarodne zvezdice za hotel "Grand" u roku od dve godine od dana preuzimanja, a za hotel Sunčani vrhovi u roku od tri godine.

Prema uslovima tendera, novi vlasnik imovine "Internationala CG" (dela nekadašnjeg "Genexa") na Kopaoniku moraće i da zadrži postojeće namene stanova koje koriste zaposleni tri godine od zaključenja transakcije. Minimalne obaveze iz socijalnog programa su da novi vlasnik preuzime sve zaposlene, njih 253.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.