Izvor: eKapija | Sreda, 28.02.2018.| 13:18
Izdvojite članak Odštampajte vest

Poseidon ulaže 15 mil EUR u još dva ritejl parka - Capitol Park u Leskovcu do kraja godine, Zaječar početkom 2019.

Capitol Park u Rakovici
Nakon uspešnog otvaranja dva ritejl parka tokom 2017, britanski investitor i menadžer nekretnina Poseidon Group će proširiti mrežu u Srbiji tokom 2018. i 2019. godine, sa ciljem da do kraja 2020. ima ukupno deset ritejl parkova.

Nakon Sombora i Rakovice, Poseidon planira proširenje mreže na južnu i istočnu Srbiju - Leskovac i Zaječar, uz investiciju od oko 15 mil EUR i zapošljavanje oko 240 novih radnika, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Capitol Park Leskovac biće otvoren krajem ove godine sa oko 6.500 kvadratnih metara maloprodajnog prostora u prvoj fazi i brendovima prilagođenim lokalnom tržištu (hipermarket, odeća, obuća i sportska oprema).

Početkom 2019. godine biće otvoren i Capitol Park Zaječar, koji će se nalaziti u centru grada, sa oko 9.000 m2 maloprodajnog prostora.

- Ovog proleća će Capitol Park Šabac, koji je otvoren 2014. godine, poželeti dobrodošlicu poznatom modnom brendu H&M, a u planu je i otvaranje još tri nove prodavnice. Krajem 2018. godine, beogradski Capitol Park Rakovica otvoriće još 2.150 m2, što će značiti posao za još oko 60 radnika - dodaje se u saopštenju.

Direktor kompanije Poseidon Srbija Džejms Gan (James Gunn) podsetio je da je ovaj investitor za tri godine u Srbiji otvorio tri ritejl parka (Šabac, Sombor i Rakovicu), i zaposlio više od 800 ljudi.

- Poseidon će nastojati da postane lider u oblasti ritejl gradnje u regionu, sa planom da izgradi ukupno deset ritejl parkova na srpskom tržištu i investira u druge vrste nekretnina na regionalnom nivou - rekao je Gan.

Više informacija o narednim fazama izgradnje biće objavljeno sredinom 2018. godine, kažu u Poseidonu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.