NavMenu

Prvi kupci u novosadskom šoping centru Promenada do 5. decembra

Izvor: Novosti Utorak, 13.02.2018. 15:54
Komentari
Podeli
Budući izgled PromenadeBudući izgled Promenade
Promenada, najveći tržni centar u Srbiji, ali i u ovom delu Evrope, polako niče na najskuplje plaćenom zemljištu u Novom Sadu na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara. Građevinari, koji koriste neuobičajeno tople dane za ovo doba godine, već uveliko grade prve nadzemne etaže ovog centra, pišu Novosti.

Otvaranje Promenade, koja bi trebalo da ima površinu veću od 140.000 m2, od kojih je oko 50.000 kvadrata namenjeno za izdavanje, planirano je do kraja ove godine, ali kako procenjuju investitori iz kompanije NEPI, radovi bi mogli da budu završeni i ranije.

- Imali smo sreće i bez problema smo završili najsloženiji deo posla - izgradnju podzemnih etaža, i sada nam predstoji lakši deo posla - zadovoljni su u kompaniji NEPI.

- Konstrukcija za spratove se uveliko podiže, i radovi skoro da su premašili planiranu dinamiku. Na gradilištu u svim vremenskim uslovima imamo angažovanih 500, a nekad i više radnika - kažu izvođači radova.


Šoping-mol, čiji je projekat uradio arhitekta Đorđe Bajilo, trebalo bi prema planovima prve kupce da primi do 5. decembra, a kako se očekuje posao u Promenadi bi trebalo da dobije oko 1.500 ljudi, pošto se već sada za atraktivne prostore interesuju najveći svetski trgovački lanci.

- Novosađani i gosti Novog Sada moći će poklone za sledeću Novu godinu da kupuju u Promenadi, u prodavnicama najvećih svetskih brendova - jasni su u NEPI.

- Domaće kompanije, pa i one lokalne, i same su uvidele značaj novog centra koji gradimo. Biće tu, naravno, uz prostore za trgovinu, mesta i za ugostiteljske i zabavne sadržaje, tako da će Promenada opravdati svoj naziv.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.