Izvor: Danas | Petak, 09.02.2018.| 12:12

Privredno društvo za ugostiteljstvo i turizam Vranje ide u predstečajni postupak - Karić zainteresovan za kupovinu hotela?

Ilustracija (Foto: sabthai/shutterstock.com)
Pred Privrednim sudom u Leskovcu za 20. februar zakazano je ročište na kome će biti otvoren predsečajni postupak za Privredno društvo za ugostiteljstvo, turizam i usluge Vranje, koje se od 2011. godine nalazi u vlasništvu države, piše Danas.

- Kada prođemo kroz proces sređivanja svih dokumenata od finansijkog stanja do popisa imovine oglasićemo javnu prodaju imovine ovog preduzeća, čiji je najvažniji segment svakako objekat hotela u centru Vranja - izjavio je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije.

On precizira da će se uraditi i procena koji bi model prodaje bio najbolji, da li se to bude prodaja pravnog lica ili imovinskih celina, što će najviše zavisiti od zainteresovanosti potencijalnih novih vlasnika. Za Stevanovića je nerealno da svi objekti u vlasništvu nekadašnjeg ugostiteljskog preduzeća budu prodati u paketu, ali svakako da će potencijalnim kupicma biti ponuđeni najbolji uslovi.

Pored hotela, u vlasništvu ovog preduzeća je i motel, gde su trenutno smeštene izbeglice iz Sirije, kao i više devastiranih objekata u Vranju i Vranjskoj Banji. Hotel poseduje i veliki parking plac u sklopu zgrade, kao i letnju baštu i nekoliko sala za prijem i do 400 gositju, sa 250 ležajeva.

Olakšavajuća je okolnost za nove kupce što je prošle godine svim radnicima koji su bili zaposleni u preduzeću, isplaćena sredstva iz socijalnog programa, što potencijalnom kupcu otvara vrata za zapošljavanje novih lica. Od 2002. godine u više navrata posredstvom Agencije za privatizaciju pokušana je prodaja imovine, ali zainteresovanih kupaca nije bilo.

Nezvanično, u Vranju se poslenjih dana može čuti da postoji zainteresovanost kompanije Braća Karić za kupovinu hotela u centru grada, ali tu informaciju niko nije ni demantovao, ali ni zvanično potvrdio.

Osim manjih hostela, u Vranju ne postoji objekat koji odjednom može da primi veći broj gostiju na prenoćište i ishranu, od kada je hotel Vranje zatvoren zbog velikih dugova maja 2015. godine, piše Danas.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.