Izvor: Politika | Sreda, 31.01.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Država izdala dozvolu za izgradnju kule "bliznakinje" na Ušću - Kamen temeljac u februaru?

(Foto: ToskanaINC/shutterstock.com)
Kamen temeljac za kulu od 103,9 metara pored poslovne zgrade Ušće biće postavljen sledećeg meseca, piše list Politika u sredu (31. januara 2018. godine).

Dozvola za izgradnju tog oblakodera od 22 sprata u Bloku 16 izdata je, potvrđeno je u utorak (30. januara 2018. godine) za Politiku u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To znači da je poslednja prepreka za ovaj graditeljski poduhvat Petra Matića, vlasnika kompanije MPC Properties, savladana, piše ovaj list.

U budućem zdanju od 28.000 kvadrata biće kancelarije, restoran, kafić i banka. Zgrada će biti pozicionirana na mestu podzemne garaže uz Bulevar Nikole Tesle. Idejno rešenje izradilo je studio Chapman Taylor iz Praga, dok je arhitektonski studio te kompanije iz Milana uradio enterijer i deo fasade šoping centra Ušće ka Bulevaru Mihajla Pupina. Privremeni montažni parking ispred poslovne zgrade Ušće biće porušen, a ispod parcele biti podignuta garaža sa dve podzemne etaže. Matić će u ovaj projekat uložiti 60 mil EUR, piše Politika.

eKapija je o mogućnosti gradnje druge kule kod Ušća pisala još tokom 2007. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.