Izvor: eKapija | Četvrtak, 18.01.2018.| 11:33
Izdvojite članak Odštampajte vest

Druga hala EyeMaxx logističkog centra u Novim Banovcima u funkciji u aprilu 2018. - Krajem leta počinje gradnja ritejl parka

Austrijska kompanija EyeMaxx privodi kraju prvu fazu gradnje drugog objekta logističkog centra u Novim Banovcima, koji će imati ukupno 30.000 m2.

U prvoj fazi izgradnje objekta LogMax Beta, koja je počela u oktobru 2016. godine, reč je o površini od oko 15.000 m2. Ovaj deo investicije vredan je 20 mil EUR. Zvanični početak rada LogMax Beta očekuje se čim prva faza bude gotova, što je planirano za april 2018.

Kako za eKapiju kaže Ljiljana Radovanović iz kompanije EyeMaxx, pristupna saobraćajnica je već završena, kao i potrebna infrastruktura, a kako su vremenske prilike malo pomerile rokove izgradnje, očekivano je da radovi budu završeni u naredna dva meseca i da već sredinom marta počne useljavanje prvih zakupaca "sa ranim pristupom".

Sagovornica eKapije podseća da austrijska kompanija EyeMaxx planira gradnju 10 objekata logistike na zemljištu koje je zakupila u blizini Novih Banovaca. Prva hala LogMax Alfa završena je u februaru 2015. na površini od 17.000 m2. Druga faza izgradnje druge hale počeće odmah po završetku prvog dela i očekuje se da će LogMax Beta biti kompletiran do kraja 2018. godine.

Kada je reč o planovima za izgradnju šoping centra, koje je EyeMaxx najavljivao posle gradnje logističkog dela, Ljiljana Radovanović kaže da je kalendar delimično izmenjen u odnosu na prvobitni, pa kompanija planira početak gradnje ritejl parka krajem leta ove godine. Tako se na proleće 2019. može očekivati useljenje prvih zakupaca. Ona navodi da je gradnja ritejl parka nešto komplikovanija i traje duže od gradnje logističke hale, jer je na površini od 7.000 m2 potrebno opremiti sve pojedinačne prodavnice.

Prema njenim rečima, projekti za gradnju ovog kompleksa su završeni i u toku je procedura dobijanja dozvola, a prvo će se graditi pristupna saobraćajnica.

Nakon završetka gradnje i početka rada ritejl parka trebalo bi da usledi i izgradnja outlet centra EyeMaxx, koji je najavljen pre nekoliko godina.

LogMax Beta

Pored glavnog izvođača radova na drugom objektu logističkog centra, preduzeća Westgradnja iz Šapca, kao i firme Bureau CUBE Partners iz Beograda koja obavlja stručni nadzor, za izradu, transport i postavljanje betonskih prefabrikovanih elemenata zadužena je kompanija S-Baupartner mont. Ova ćerka firma Baupartnera iz Lukavca je, inače, prošle godine samo u Srbiji realizovala sedam zahtevnih projekata.

Kako kažu u Baupartneru, zadovoljni investitori su najbolja preporuka, kada je reč o kvalitetu izrade i poštovanju ugovorenih rokova. I za 2018. godinu, već je ugovoreno nekoliko novih projekata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.