NavMenu

Delta Holding ponovo učestvuje na tenderu za Sava Centar - Planirano ulaganje 25 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 17.01.2018. 15:55
Komentari
Podeli
Sava Centar (Foto: M.Kambić/eKapija)Sava Centar
Delta Holding ponovo će učestvovati na tenderu za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje najvećim kongresnim centrom u Srbiji, beogradskim Sava Centrom.

Kako je na konferenciji za novinare rekao Živorad Vasić, potpredsednik Delta Holdinga, ova kompanija spremna je da u obnovu ovog objekta uloži 25 mil EUR.

Dodao je da je napravljen projekat da se hotel Intercontinental Beograd, koji će Delta graditi u blizini Sava Centra, pasarelom poveže sa njim.

Podsetimo, Grad Beograd je sredinom decembra još jednom ponudio Sava Centar investitorima, kako bi se našao partner za rekonstrukciju i upravljanje. Grad bi, kako je navedeno, u kapital zajedničkog društva uložio isključivo imovinu, dok bi partner bio dužan da uloži odgovarajuća finansijska sredstva, u skladu sa svojom ponudom.

Rekonstrukcija Sava Centra podrazumeva kompletno renoviranje kongresne infrastrukture, sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja, dok upravljanje zahteva profesionalni menadžment sa iskustvom u upravljanju kongresnim centrima slične veličine.

Podsetimo, u prvom krugu kvalifikacija na prvom javnom pozivu prošle su dve ponude - kompanije Delta Holding i ponuda konzorcijuma Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt Holdinga i Beogradskog sajma. Niko od njih, međutim, nije dostavio obavezujuću ponudu, iako je rok za to nekoliko puta prolongiran.

Inače, prema rečima potpredsednika te kompanije Dejana Jeremića, Delta Holding planira da u naredne tri godine investira 600 mil EUR - najviše u nekretnine i agrar.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.