Izvor: eKapija | Četvrtak, 04.01.2018.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd uređuje privrednu zonu na levoj obali Dunava - Objavljen plan detaljne regulacije za oko 460 ha

Ilustracija
Grad Beograd priprema infrastrukturno uređenje privredne zone između saobraćajnice SMT, Pančevačkog puta i Dunava, kako bi privukao nove investitore i stvorio uslove za aktiviranje Slobodne zone Beograda (Zone 2). Ona je, inače, ustanovljena odlukom Skupštine grada iz 2015. godine i reč je o području Reva, gde su, navodno, u jednom trenutku za gradnju logističkog centra i luke bili zainteresovani kineski partneri.

Tim povodom je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Grada Beograda oglasio javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije privredne zone između saobraćajnice SMT, Pančevačkog puta i Dunava, gradska opština Palilula. Svi zainteresovani moći će svoje primedbe na planirana rešenja da dostavljaju do 26. januara 2018. godine, a za 1. mart je zakazana javna sednica Komisije za planove Skupštine Grada Beograda.

Kako je eKapija pisala početkom decembra, pojedina preduzeća već posluju na ovom području, ali je za ostvarivanje punih kapaciteta privredne zone neophodno infrastrukturno uređenje.

Osim stvaranja uslova za komercijalne delatnosti, Plan detaljne regulacije privredne zone između saobraćajnice SMT, Pančevačkog puta i Dunava, predviđa i lučke delatnosti za potrebe budućeg specijalizovanog terminala za rasute terete, odnosno agregate.

Ukupna površina obrađena Planom je oko 460 hektara, a planirani prostorni obuhvat zone zasniva se na širenju duž Pančevačkog puta i u dubinu ka železničkoj stanici Ovča. Osnovni cilj izrade Plana je urbanističko uređenje ovog prostora koji dugo vremena nije imao plansku razradu.

Nacrt Plana detaljne regulacije pogledajte u pdf fajlu

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.