Izvor: Dnevnik | Sreda, 03.01.2018.| 13:09

Tržni centar u bečejskoj Gerberovoj ulici čeka građevinsku dozvolu

Ilustracija (Foto: urfin/shutterstock.com)
Teren za izgradnju tržnog centra koji bi trebalo da ulepša ambijentalni deo samog centra Bečeja je pripremljen, ali na početku Gerberove ulice još nema radnih mašina i građevinara. Naime, građevinska dozvola još nije izdata.

Nekadašnja arhitektonska lepotica secesionističkog stila bila je, zbog nebrige, dvadesetak godina ruglo u centru grada, a sada je tu prazan prostor.

Poslednji korisnik prostora bio je TRO Univerzal. Imajući u vidu da je zgrada pod zaštitom, Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture je uzeo odlivke fasade zgrade i vršiće nadzor radova izgradnje novog objekta, koji će imati identičnu fasadu kao nekad.

- Problem je dobijanje građevinske dozvole, a ona još nije izdata zato što nije urađena konverzija da bi se odredilo vlasništvo na parceli. Procedura konverzije je u toku, ali treba znati da je kod pravnih lica nešto komplikovanija. Dok se ne reši pitanje prava vlasništva, ne može se dobiti građevinska dozvola - kaže načelnica Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo, komunalne poslove, saobraćaj i inspekcijski nadzor bečejske opštine Milica Nešić.

Pretpostavlja se da će do početka građevinske sezone i ta poslednja prepreka za gradnju biti uklonjena, te da će u narednoj godini zasijati u punom sjaju još jedna građevina u centru Bečeja.

Zna se da će ulična fasada biti replika stoletnog zdanja, dok ostali delovi ne moraju i neće se držati nekadašnjeg izgleda. Novi vlasnik je staropazovačka firma MM 99 i po projektu to bi trebalo da bude savremeni tržni centar.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.