NavMenu

Početkom 2018. novi oglasi za prodaju gradskih lokala u Nišu

Izvor: Beta Utorak, 26.12.2017. 09:31
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock.com/Lumpang Moonmuang)
U Nišu će početkom 2018. godine biti objavljen oglas za prodaju jednog broja gradskih lokala, a na licitaciji će se najpre naći oni lokali za koje su firme, preduzetnici i pojedinci pokazali interesovanje, izjavio je za agenciju Beta načelnik niške gradske uprave Ljubiša Janić.

Prema Janićevim rečima, grad Niš raspolaže sa 563 lokala čija je površina oko 58.000 kvadratnih metara, a trenutno je prazno 47 lokala ukupne površine 3.800 kvadrata.

- Nisu svi lokali za prodaju, neke koristimo za sopstvene potrebe, ali je opredeljenje grada da pokušamo da prodamo sve lokale kojima je upisana javna svojina - rekao je Janić.

On je kazao da se grad nakon ovogodišnje prodaje tri lokala u najužem centru grada našao u situaciju da početna cena po kojoj se lokali sada nude na prodaju odbija kupce.

- Na tim poslednjim licitacijama postignuta je cena od 8.500 EUR po kvadratu i ta cena se uzima kao početna prilikom novih oglašavanja. To se pokazalo kao odbijajući faktor - rekao je Janić.

On je podsetio da apoteka Higija nije prodata na dve licitacije jer ni na jednoj nije bilo zainteresovanih kupaca.

- Taj lokal smo na javnoj licitaciji izdali u zakup jednoj banci za 4.500 EUR mesečno. Lokal je izdat na pet godina - rekao je Janić i dodao da će u slučaju da se pojavi kupac, grad prodati taj lokal, s tim što bi zakupac i dalje pod istim uslovima koristio prostor sve do datuma do kojeg je ugovor o iznajmljivanju zaključen.

- Sledećim oglašavanjem za prodaju biće obuhvaćeni i lokali koji su izdati u zakup, kako ne bi imali "prazan hod" do njihovog ponovnog oglašavanja za prodaju ili iznajmljivanje. Za sve lokale važe isti uslovi, zakup važi sve do datuma do kojeg je zaključen ugovor - istakao je Janić.


Nakon prodaje tri lokala u najužem centru grada za 1,5 mil EUR, grad Niš pokušao je da proda 15 nekretnina i to dve zgrade, tri stana i deset lokala.

Među lokalima za koje je raspisan oglas o prodaji nalazio se lokal nekadašnje apoteke Higija, a njegova početna cena iznosila je više od milion evra. Na dve licitacije, međutim, kupaca je bilo samo za dva stana, dva manja lokala i jednu zgradu.

Najavljujući ranije prodaju tih nekretnina na sednici gradskog parlamenta, gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da su mnogi od tih lokala ruinirani, da grad nema para za njihovu adaptaciju i da bi prihod od njihovog izdavanja tokom više decenija bio jednak sumi koja može da se odmah prihoduje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.