NavMenu

Počela izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine

Izvor: Beta/RTS Sreda, 22.11.2017. 12:53
Komentari
Podeli
Sa polaganja kamena temeljcaSa polaganja kamena temeljca
Posle 18 godina od rušenja stare zgrade Radio-televizije Vojvodine, koju su srušile rakete NATO alijanse, danas su na Mišeluku, u Novom Sadu, kamen-temeljac za novu zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV) položili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

Novi poslovni objekat RTV-a biće na mestu gde je bila zgrada Televizije Novi Sad, koja je u potpunosti uništena u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Vučić je rekao da je, zbog toga, današnje polaganje kamena temeljca mnogo više od početka radova na nekom građevinskom objektu.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su još i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktor RTV Miodrag Koprivica, objavila je Beta.

Ruševinu nekadašnje zgrade je uklonila beogradska firma Elita cop, dok će nov objekat graditi konzorcijum predvođen subotičkom SMB-gradnjom.

Konzorcijum SMB-gradnje potpisao je 18. septembra sa RTV-om ugovor od 654 miliona dinara (sa PDV-om 784,8 miliona dinara), pošto je pobedio na tenderu kao jedini ponuđač.


Kako podseća RTS, direktorka Direkcije za upravljanje nepokretnostima Marijana Divljak ranije je objasnila da će nova zgrada imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija.

Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Novac za prvu fazu radova od 800 miliona dinara obezbedila je Uprava za kapitalna ulaganja, a rok za završetak prve etape je 480 kalendarskih dana, dok se nakon toga, u zavisnosti od priliva sredstava od strane državnih institucija, očekuje nabavka i opremanje objekata, za oko tri godine, prenosi RTS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.