NavMenu

Ponovo oglašena prodaja B23 Office parka - Nadmetanje za zgradu sa helidromom 21. decembra

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2017. 12:27
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Zgrada sa helidromom na krovu, na uglu ulica Antifašističke borbe i Arsenija Čarnojevića u Novom Beogradu, poznata i kao B23 Office park, ponovo traži novog vlasnika, pošto je javno nadmetanje, koje je trebalo da bude održano 23. oktobra, odloženo.

Stečajna upravnica preduzeća Beta-23 d.o.o, Gordana Drašković naime, oglasila je novu prodaju ovog preduzeća kao pravnog lica, čiju imovinu čine pomenuta poslovna zgrada (u izgradnji), pripadajuća oprema i zalihe, kao i potraživanja, prema elaboratu o proceni imovine.

Kako za eKapiju objašnjava Drašković, prethodna prodaja bila je odložena, jer je stari vlasnik uložio primedbe, koje su se pre svega odnosile na to što u tenderu nisu bile navedene parnice koje se vode, kao i druge "sitne formalnosti".

- Stari vlasnik opstruira, kako bi prodaja bila što kasnija. I sada možemo da očekujemo da ponovo ima primedbe - tvrdi Drašković i dodaje da je za prethodno nadmetanje bilo zainteresovanih potencijalnih kupaca.

Preduzeće Beta-23, prema podacima APR-a, u stopostotnom je vlasništvu Verano Motors Beograd u stečaju.

Podsetimo, ambiciozno zamišljeno zdanje u Novom Beogradu - zgrada sa hilidromom u blizini Beogradske Arene, čiju je izgradnju investitor Verano pokrenuo još 2008, već godinama stoji prazno i nezavršeno. Prošle jeseni objavljeno je "da se ne zna koja je sudbina projekta", a ranije su se pojavljivale informacije da je u planu prodaja celog kompleksa.

Kako je navedeno u današnjem oglasu, početna cena stečajnog dužnika kao pravnog lica iznosi 26,481 mil EUR. Javno nadmetanje zakazano je za 21. decembar, u 10:30 časova, u prostorijama banke Intesa u Ulici Milentija Popovića 76 u Novom Beogradu.

Više informacija o oglasu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.