Izvor: Radio 021 | Utorak, 14.11.2017.| 15:54

Novi Sad planira novo stambeno naselje u Mišeluku - Oko 75 hektara za kuće, zgrade i javne objekte

Izvod iz prostornog plana naselja Mišeluk
Deo novosadskog naselja Mišeluk, tačnije Mišeluk I, biće znatno promenjen u narednom periodu, a trenutno se na javnom uvidu nalazi prostorni plan tog dela Novog Sada.

Plan obuhvata područje između sadašnje petlje Mišeluk, pruge ka Beočinu i Petrovradinu, a u njemu trenutno skoro da nema nikakvih stambenih objekata, osim nekoliko nelegalnih. Taj prostor je površine 74,65 hektara.

Ovo nije prvi put da se ovaj prostor u gradskim planovima spominje kao zona za porodično stanovanje, jer još od kraja šezdesetih godina postoji ideja da se Novi Sad širi ka sremskoj strani, odnosno baš na ovom prostoru.

Prema predloženom regulacionom planu koji je sada stavljen na javni uvid, kuće bi trebalo da zauzimaju više od 32 hektara, odnosno 44% površine, zgrade od tri ili četiri sprata biće građene na površini od oko 16 hektara ili skoro 22%, dok će preostali prostor zauzeti više javnih objekata kao što su osnovne škole, vrtići, sportske i parkovske površine, saobraćajnice i slično.

U nacrtu se navodi i da osim na obodu prostora gde ima divlje gradnje, u većem delu Mišeluka nema sagrađenih objekata tako da je realizacija plana moguća jedino ako se ovaj deo prethodno potpuno opremi infrastrukturom.

Više informacija o ovom planu pogledajte u PDF-u.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.