NavMenu

Počela izgradnja 30 stanova za izbeglice u Golubincima - U novembru gradnja i u Kamendinu

Izvor: eKapija Subota, 14.10.2017. 13:21
Komentari
Podeli
(Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)
Gradnja stanova za izbeglice iz Potprojekta 4 Regionalnog stambenog programa u Golubincima počela je u petak, 13. oktobra 2017. godine, preneo je sajt Vlade Srbije.

Počela je gradnja 30 stanova za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Stanove će dobiti u zakup sa mogućnošću otkupa posle šest meseci od useljenja, po povlašćenim cenama, u skladu sa Zakonom o izbeglicama.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji je i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije, rekao je da je do sada dodeljeno 1.207 stambenih rešenja, od čega 628 paketa građevinskog materijala i 479 kuća.

- Poslednjih godinu dana imamo jedno novo rešenje, grade se stanovi. Već se privodi kraju prošle godine započeta izgradnja 235 stanova u Ovči, čija je vrednost 9,8 mil EUR. Ovog proleća otvorili smo gradilišta iz Potprojekta 2 u pet gradova. Većina tih gradilišta odlično napreduju i očekujemo da će, ukoliko sve protekne kako je planirano, u proleće sledeće godine biti useljeni korisnici - naveo je Dačić.

Potprojekat 4 vredan je više od 13 mil EUR i obuhvata 661 stambeno rešenje – 30 montažnih kuća, 261 stambena jedinica, 300 paketa građevinskog materijala i 129 seoskih kuća. U ovom potprojektu, višestambeni objekti gradiće se u 13 jedinica lokalne samouprave.

Gradilišta su otvorena u devet opština – pored ovog u Golubincima, i u Zrenjaninu, Brusu, Boru, Arilju, Negotinu, Temerinu, Kladovu i Loznici. Završetak svih tih radova očekujue se na leto sledeće godine.

Sredinom novembra ove godine očekujemo početak gradnje novih 270 stanova u zemunskom naselju Kamendin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.