Izvor: Radio 021 | Četvrtak, 21.09.2017.| 15:52
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi Sad dobija drugi Lidl market - Nemačka kompanija kupila plac za 233,4 miliona dinara

Nemački trgovinski lanac Lidl kupio je na javnoj licitaciji prostor starog rasadnika na Futoškom putu za 233,4 miliona dinara. Na parceli od 12.000 kvadrata Lidl će moći da sagradi prodajni objekat visine do jednog sprata, što će biti njihov drugi objekat u Novom Sadu.

Ova nemačka kompanija bila je jedini ponuđač na licitaciji, tako da su zemljište od Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) kupili po početnoj ceni.

Predstavnici Lidla nisu dali zvanične informacije o rokovima izgradnje i planovima, jer nisu imali dozvolu centrale kompanije, ali su ipak potvrdili da planiraju da na Futoškom putu sagrade drugi prodajni objekat u Novom Sadu, prenosi 021.

Prvi objekat Lidla već nekoliko meseci stoji sagrađen na uglu Bulevara vojvode Stepe i Bulevara Evrope, a kompanija je ovaj plac od Grada kupila za 1,6 mil EUR 2012. godine.

Inače, u prostorijama UGZI-ja bila je zakazana i licitacija za prodaju placa od skoro 40.000 kvadrata, koji se nalazi takođe na prostoru nekadašnjeg rasadnika Gradskog zelenila na Futoškom putu, ali se za ovo zemljište koje se nudilo po ceni od 687 miliona dinara, niko nije javio. Ova parcela koja je namenjena za izgradnju tržnog centra ponovo će biti ponuđena na licitaciji.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.