NavMenu

Novi hotel sa 4 zvezdice u Beogradu - U Jug Bogdanovoj planirano zdanje sa bazenom, kongresnom dvoranom i 38 soba (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 20.09.2017. 13:32
Komentari
Podeli
Budući izgled hotela u Jug Bogdanovoj 20Budući izgled hotela u Jug Bogdanovoj 20
Za manje od godinu dana hotelijerska scena u Srbiji se potpuno promenila. Centar dešavanja, očekivano, jeste Beograd, koji se može podičiti mnogobrojnim novim hotelima - od onih sa samo nekoliko soba, do velikih i luksuznih koji mogu da prime na stotine gostiju.

Centar srpske prestonice uskoro će postati bogatiji za još jedan hotel sa 4 zvezdice i to u Jug Boganovoj 20, u blizini Zelenog venca, saznaje eKapija!

Urbanistički projekat za ovaj hotel uradio je beogradski biro MVArch.

Hotel će imati prizemlje, šest spratova i povučeni sprat, kao i šest podzemnih etaža. Projektovan je 38 soba - jednokrevetnih i dvokrevetnih.

- Oblikovanje hotela urađeno je na osnovu postojećeg stanja izgrađenih objekata u okruženju i pešačkih prolaza koji povezuju Jug Bogdanovu i Brankovu. Time je hotel dobio formu ugaonog objekta i mogućnost da se istakne kvalitet samog rešenja. Zbog bočnog suseda, objekat je na višim spratovima morao da se stepenasto povlači, što uzrokovano pravilima iz generalnog plana - kažu iz biroa MVArch za portal eKapija.

U prizemlju hotela predviđen je foaje sa restoranom, barom i recepcijom. Na prvih pet spratova biće sobe, dok će se na šestom smestiti kraljevski apartman. Terasa i vidikovac planirani su na povučenom spratu.

Podzemni nivoi predviđeni su za prateće sadržaji hotela, pojašnjavaju arhitekte za eKapiju.

Na nivou -1 biće klub koji će, osim ulaza iz hotela, imati i poseban nezavisan ulaz. Garderoba za zaposlene, koji će imati poseban ulaz i posebno stepenište, takođe će biti na ovom nivou.

Kongresna sala nalaziće se na nivou -2. Predviđeno je da ona bude multifunkcionalna, sa mogućim ukrupnjavanjem prostora i organizacijom kongresa za do 120 ljudi.

Kuhinja hotela sa pripadajućim magacinima će se nalaziti na nivou -3. Na ovom nivou će se nalaziti i fitnes i spa centar, dodaju naši sagovornici.

Bazen će bi trebalo da bude smešten na nivou -4 sa garderobom i prijemnim šalterom za kontrolu pristupa gostiju. Na poslednja podzemna dva nivoa, predviđen je parking, kome se pristupa preko autolifta sa prizemlja.

Arhitekte MVArch kažu da je najkompleksniji zadak bio - negativne aspekte lokacije pretvoriti u korisne, te njihovim naglašavanjem istaknuti formu objekta.

- Forma objekta je dominatna, a opet uklopljena u okruzenje, kako bi svojim postojanjem podigla nivo kvaliteta susednih postojećih i budućih objekata. Osnovna ideja, pored same forme i usaglašavanja urbanističkih zahteva, jeste da se funkcionalno omogući maksimalno uživanje svakom budućem gostu - kako u sobama, tako i u dodatnim sadržajima na podzemnim nivoima.

Ko je investitor novog hotela, naši sagovornici zasad nisu mogli da nam otkriju, navodeći da je "u pitanju privatno lice".


Kako je predviđeno da hotel u Jug Bogdanovoj izgleda, možete pogledati u galeriji eKapije:

S.Š.

Fotogalerija
Još četiri zvezdice u Beogradu - Novi hotel u Jug Bogdanovoj
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.