Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.09.2017.| 10:49

PKB prodaje građevinsko zemljište i nepokretnosti u Borči i Kovilovu

(Foto: Aleksandar Mijatovic/shutterstock.com)
PKB korporacija Beograd (PKB) oglasila je prodaju zemljišta i nepokretnosti u Borči i Kovilovum a na doboš je po početnoj ceni od 1, 5 mil EUR otišlo građevinsko zemljište od 3,6 hektara u Kovilovu sa halom, upravnom zgradom....

Dve parcele građevinskog zemljišta u Borči takođe su oglašene na prodaju. Početna cena prve parcele od 1,8 hektara je od 939.113 EUR, a druge od 1,2 hektata 284.000 EUR.

Pravo na podnošenje ponude imaju domaća i strana pravna fizička lica, a prodaja nepokretnosti će se sprovoditi prikupljanjem zatvorenih pismenih ponuda.

Rok za dostavljanje ponuda je 20. septembar, dok je javno otvaranje ponuda predviđeno dva dana kasnije.

Ceo javni poziv možete pogledati OVDE.

Podsetimo da Ministarstvo privrede priprema prodaju PKB korporacije, a za privatizacionog savetnika izabrana je kompanija Deloitte koja treba da predloži najoptimalniji model prodaje, ceneći procenu vrednosti, strateški značaj firme, kao i iskazano interesovanje investitora.

Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a u februaru ove godine dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta. Za PKB zainteresovani su jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Srbije, kao i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Singapura i dve iz Velike Britanije.

Potvrđeno je da su pisma dostavile srpske kompanije Industrija mesa Matijević i MK Group, kao i Al Dahra iz UAE, dok pisma kompanija iz Velike Britanije, Singapura i Kine nose oznaku tajnosti i njihova imena ne mogu da budu objavljena.

I vlasnik BK grupe Bogoljub Karić izjavio je da je zainteresovan za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), ali da o tome nije razgovarao ni sa kim iz vlasti.

PKB je jedno od najvećih poljoprivrednih preduzeća u Srbiji i proizvođača mleka u Evropi, zapošljava 1.782 ljudi od kojih 120 u zavisnim preduzećima.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.