Izvor: Danas | Četvrtak, 31.07.2008.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

Potpisan ugovor o izgradnji aqua-parka u Banji Junaković - vrednost investicije 8 mil EUR

Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić i direktor novosadske "Budućnosti" Dragan Brailo potpisali su 29. jula ugovor o izgradnji aqua-parka u Banji Junaković kod Apatina. Vrednost investicije je 8 mil EUR, polovinu sredstava obezbedila je Apatinska pivara, dok će ostatak biti finansiran iz sredstva Nacionalnog investicionog plana i Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Smiljanić je istakao da će biti izgrađeno 6.000 m2 zatvorenog prostora, u kojem će biti osam bazena, koji će dnevno moći da prime 550 kupača. Aqua-park imaće i niz sadržaja iz "wellness programa", koje nema nijedna banja u Srbiji.

Idejni koncept centra je razvio studio "Zalaart" iz Mađarske, projektovao projektni biro "DBA" iz Novog Sada u saradnji sa velikim brojem specijalizovanih projektantskih kuća iz naše zemlje i inostranstva, navedeno je na sajtu Banje Junaković.

Primenom modernih tehnologija u projektovanju i planiranju kreiran je objekat koji ima sve odlike "pametne kuće". Osim nekoliko bazena sa različitim temperaturama termalne vode, po kojoj je Banja Junaković nadaleko čuvena, objekat krasi i čitav niz pratećih sadržaja poput termal spa bloka sa nekoliko sauna, hladnih bazena, prostora za tretmane lekovitim blatom, kao i saloni za masaže i solarijumi.

Kompletan tehnološki sistem objekta, koji je veoma kompleksan, centralizovan je i kontrolisan putem BMS (Building Management Systems) sistema.


Firma "Budućnost" iz Novog Sada će zajedno sa svojim proverenim i brojim kooperantima objekat završiti za 365 dana i predati na upotrebu investitoru, navedeno je na sajtu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.