NavMenu

Predrag Vujović, izvršni direktor "Multicon Inženjeringa" - očekujemo promet od 30 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 30.07.2008. 13:10
Komentari
Podeli

Predrag VujovićPredrag Vujović

Inženjersko-projektantska kompanija "Multicon", osnovana 2002. godine, uspela je da, referentnim poslovima, stalnim poboljšanjem usluga i kvalitetom rada, dobije poverenje velikog broja investitora i da učestvuje u značajnim projektima u Srbiji i inostranstvu. Izvršni direktor "Multicona" Predrag Vujović kaže, u razgovoru za eKapiju, da se obim posla iz godine u godinu povećava, a sudeći po ugovorenim projektima, ukupni promet ove kompanije u 2008. godini biće oko 30 mil EUR.

Kompanija "Multicon", sa sedištem u Beogradu, ima predstavništva u Moskvi, Podgorici, Zagrebu, a Vujović najavljuje dalju ekspanziju i otvaranje predstavništva u Skoplju i Dubaiju.

Poslovni centar "Airport City", uskoro će biti nova adresa "Multicona", kako zbog praćenja radova u tom parku, tako i zbog dinamičnog razvoja i stalnog povećanja broja zaposlenih u ovoj inženjerskoj kompaniji.

Naime, prvi biznis park u Srbiji, beogradski "Airport City", dobiće još dve nove kule, luksuzni hotel i zgrade za stanovanje, a projektovanje, konsalting i nadzor poveren je "Multicon Inženjeringu". Prema rečima Predraga Vujovića, reč je četvrtoj fazi, koja obuhvata izgradnju dve poslovne kule od po 23.000 m2, moderne podzemne garaže od 15.000 m2, hotela od 17.000 m2 i apartmanskog dela od 66.000 m2. Vujović ističe da se izrada projekta privodi kraju, a početak građevinskih radova očekuje se na jesen ove godine.

Predrag Vujović naglašava da je "Multicon" angažovan i na poslovima još jednog izraelskog investitora, kompanije "Plaza Centers".

- "Multicon" je uradio projekt za "Plaza" centar u Kragujevcu, gde su počeli pripremni građevinski radovi. Vrednost investicije je oko 60 mil EUR, a ukupna površina objekta je oko 80.000 m2. "Plaza Centers" je kupila zgradu bivšeg MUP u Beogradu, gde planira da izgradi luksuzni hotel. Izraeski investitor kupio je zemljište za izgradnju velikog poslovnog centra u Višnjici, a u planu je i nekoliko manjih centara po Srbiji. Očekujemo da ćemo učestvovati i u tim projektima, jer je već postala tradicija da nam se partneri uvek vraćaju - navodi sagovornik eKapije i dodaje da im je takva situacija omogućila da više ne učestvuju na tenderima, već da poslovi "dolaze sami".

Govoreći o poslovima u Srbiji, Vujović navodi niz refernci - projektovanje lanca slovenačkih supermarketa "Tuš", supermarketa francuskog trgovinskog lanca "Interex", objekata hrvatskog "Peveca", rekonstrukcija i nadzor beogradskog hotela "Metropol".

Predrag VujovićPredrag Vujović

Vujović, navodi da "Multocon" već intenzovno širi poslovanje i van granica naše zemlje.

- Jedan od najznačajnijih poslova je projektovanje 36 hotela iz lanca "Holiday Inn". Investitor ovih hotela je fond Kazahtanske banke. Oni su bili veoma zadovoljni našom saradnjom u Beogradu i poverili su nam ovaj izuzetan posao. Trenutno projektujemo hotele u Volgogradu, Tui, Omsku, Krasnodarsku, Ekaterinburgu i Seratoru. U konzorcijum sa kompanijom "Strabag" ugovorili smo izradu arhitektonsko-građevinske, dokumentacije za rekonstrukciju Aerodroma "Adler" u Sočiju.

Preduzeće "Multicona" u Zagrebu priprema značajni posao, projektovanje trgovinskih objekata za kompaniju "Agrokor" u Crnoj Gori. Prema rečima našeg sagovornika, gradnja prvog supermarket bi trebalo da počne do kraja godine u Budvi, a u planu je otvaranje jos 12 objekata u Crnoj Gori.

Prema rečima Vujovića, "Multicon" se od ostalih firmi koje se bave sličnom delatnošću izdvojio kvalitetom rada i povećanjem obima usluga koje pružaju investitorima.

- "Multicon" je korisnik softvera "Primavera", što našim klijentima omogućava da u svakom trenutku prate realizaciju projekata, da kontrolišu, dobijaju izveštaje o različitim podacima u okviru projekta. Potencijalnim investitorima nudimo projektovanje, inženjering, organizujemo izvođače radova i u mogućnosti smo da klijentima ponudimo uslugu kreiranja tendera za izbor podizvođača, nabavku opreme, građevinskog materijala i tome slično.

On napominje da "Multicon" očekuje da i u narednim godinama ima zavidnu stopu rasta i da investitorima ponudi sveobuhvatnu uslugu, po principu "ključ u ruke".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.