NavMenu

Nastavak planova za atraktivnu lokaciju kod Arene - Objavljene izmene PDR blokova 25 i 26

Izvor: eKapija Nedelja, 06.08.2017. 17:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
Prvi dani avgusta donose najave novih dešavanja na jednoj od najekskluzivnijih novobeogradskih parcela, atraktivnoj lokaciji kod Beogradske arene. Komisija za planove Grada Beograda objavila je izmene plana detaljne regulacije blokova 25 i 26, izrađene na inicijativu GP Napred, prema kojima će biti dozvoljena gradnja većeg broja stanova nego što je prvobitno predviđeno.

Završetak planske dokumentacije, odnosno izrada PDR blokova 25 i 26, najavljena je početkom prošle godine. Kako je tada objavljeno, "neposredan povod za izradu predmetnog plana predstavljala je inicijativa vlasnika zemljišta GP Energoprojekt Holding a.d. i GP Napred". U međuvremenu je Napred (sa povezanim firmama) postao većinskivlasnik Energoprojekta.

Rani javni uvid
u izmene PDR blokova 25 i 26 počeće sutra (7. avgusta) i trajaće do 21. avgusta 2017. Do tog datuma zainteresovana lica mogu Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove dostaviti svoja mišljenja o predloženom rešenju.

U kratkom "elaboratu za rani javni uvid", koji je jedini dokument zasad dostupan na zvaničnim stranicama Grada Beograda, nema mnogo detalja o novim planovima za zemljište koje slovi za jedno od najvrednijih u gradu. Navedena izmena PDR odnosi se na planiranje stanovanja kao kompatibilne namene u objektu 1, GP 4 (zona 3, blok 26)


- U okviru osnovne namene "komercijalne zone i gradski centri" dozvoljava da budu zastupljene i kompatibilne namene: stanovanje, kultura i zabava, zdravstvena i dečija zaštita, kao i obrazovanje - navedeno je.

Time se u pomenutoj zoni 3 menja odnos stanovanja i poslovanja - odnosno u objektu 1 dozvoljava se do 30% (umesto 26%) prostora za stanovanje. Ovako definisano povećanje imaće za poslednicu veći broj stanovnika, u odnosu na planiranih 5.300, za oko 10%, dodaje se.

Izrada dokumentacije za ovo područje Novog Beograda pokrenuta je davne 2007, kada je na urbanističko-arhitektonskom konkursu rad autora Jovana Mitrovića i Dejana Miljkovića osvojio prvo mesto.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.