Izvor: eKapija | Sreda, 02.08.2017.| 15:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Lidl stiže i u Sremsku Mitrovicu - Za ulaganje zainteresovan i Immofinanz?

Ilustracija/Lidl market
Kompanija Lidl zainteresovana je da u Sremskoj Mitrovici otvori svoj maloprodajni objekat i u toku su pregovori u vezi sa lokacijom, saznaje eKapija u ovoj kompaniji.

- Želimo da svoju ponudu učinimo dostupnom i stanovnicima Sremske Mitrovice, pa smo završili prvu fazu dogovora u vezi sa lokacijom. Rano je da se govori o datumima, jer nas od početka gradnje deli još nekoliko koraka. Važno je imati u vidu da je otvaranje prvih Lidl prodavnica planirano za 2018. godinu, nakon čega sledi širenje mreže - rekli su za naš portal u kompaniji Lidl.

Potencijalna lokacija na kojoj bi mogao da bude izgrađen objekat nemačke kompanije je prostor nekadašnje fabrike nameštaja FUDIN 1. novembar, kažu nam u gradskoj upravi Sremske Mitrovice.

Reč je o parceli koja je planirana, kako je od ranije poznato, za "prvi tržni centar u ovom gradu"

Uređenje lokacije je već počelo, prenosi lokalni portal Ozon Media.

U toku je rušenje starih hala, a nakon toga će lokalna samouprava pristupiti izgradnji servisne saobraćajnice, koja je na javnoj površini i čije je uređenje već dugo u planu, piše Ozon Media.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i ranije je najavljivao da su za pomenutu lokaciju zainteresovani Lidl, kao i Immofinanz. Te informacije jutros su za eKapiju i potvrđene u kabinetu gradonačelnika.

- To su neka naša saznanja, ali s obzirom na to da je sve u privatnom posedu i privatna investicija, ništa konkretno u vezi sa izgradnjom tržnog centra ne zavisi od lokalne samouprave, nego isključivo od investitora. Ono što jeste na nama, je da za pomenutu investiciju stvorimo preduslove, jer Grad Sremska Mitrovica ima interesa da ima tržni centar - rekao je ranije gradonačelnik, podseća Ozon Media.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.