NavMenu

"Jugoslavija" postaje deo ekskluzivnog hotelskog lanca "Kempinski"

Izvor: Glas javnosti Subota, 19.07.2008. 14:13
Komentari
Podeli

Hotel "Jugoslavija" postaće deo ekskluzivnog hotelskog lanca "Kempinski", koji će preuzeti upravljanje nad ovim objektom od "Alpe adria" hotela. "Kempinski" planira da luksuzni hotel sa pet zvezdica otvori 2011. godine, posle kompletnog renoviranja postojeće zgrade.

Prema projektu američke arhitektonske kuće "Adrian Smith Gordon Gil" novi hotel će raspolagati sa 280 soba, nekoliko restorana, "velnes" sadržajima i luksuznim prodavnicama.

Kompleks će uključivati i 1.500 m2 poslovnog prostora za sastanke i podzemni parking. Postojeći "Grand cazino" će ostati u okviru hotela, a posle otvaranja u sledećoj fazi izgradnje predviđeni su i rezidencijalni apartmani. Dizajn hotela će biti "savremen sa inovativnim elementima", dok će samu zgradu okruživati park sa fontanama.

Obnovljeni hotel "Jugoslavija" će biti usmeren primarno ka poslovnim putnicima, ali i ka klasičnim turistima, koji preferiraju gradski odmor.

Hotel će najverovatnije ostati u vlasništvu "Alpe adria" hotela.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Niška multifunkcionalna dvorana kulture sa 2.000 mesta ipak će se graditi na drugoj lokaciji - Raspisan konkurs za idejno rešenje

Grad Niš raspisao je konkurs za izradu idejnog rešenja izgleda novog višenamenskog objekta kulture u Nišu. Buduća multifunkcionalna dvorana kulture gradiće se na katastarskim parcelama br. 262/1 i 263/1 K. O. Niš-Ćele Kula, ukupne površine 2,21 ha. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Roda centra na Vizantijskom bulevaru. Objekat treba da sadrži ulazni višenamenski hol (komunikacija, prostor za izložbe i prostor za virtuelne

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.