NavMenu

Beograd ponovo dobija Diplomatski klub - Investicija vredna 5 mil EUR

Izvor: Novosti Nedelja, 16.07.2017. 17:59
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pressmaster/shutterstock.com)Ilustracija
Beograd ponovo dobija Diplomatski klub. Ovo ekskluzivno za Novosti otkriva Đoko Krivokapić, direktor državnog preduzeća Dipos, i objašnjava da je reč o zapuštenom i ruiniranom objektu u Bulevaru oslobođenja u Beogradu, prekoputa hotela Mladost, koji je ova firma preuzela pre četiri godine.

- Tužno je bilo videti kako je ovaj reprezentativni objekat zapušten. Diplomate u Beogradu nemaju svoj kutak, ali neće još dugo biti tako. Do kraja godine bi trebalo da počne izgradnja kompleksa od 4.500 kvadrata - započinje priču Krivokapić.

Osim teniskih terena, kako nam otkriva Krivokapić, biće mnogo sadržaja, od hale za bankete, balove, muzičke priredbe, restoran kapaciteta 400 osoba, preko luksuznog velnesa i spa centra sa saunom, teretane, sale za vežbanje, zatvorenog bazena, do dečje igraonice, frizerskih i kozmetičarskih salona, kao i prodavnica luksuzne robe...

- Kada diplomata ili uspešan privrednik dođe na rekreaciju, moći će da povede decu, o kojoj će brinuti u igraonici, a njegova supruga može da koristi usluge salona za ulepšavanje - kaže sagovornik Novosti.

- Ipak, najvažnija stvar je što će država dobiti svoj objekat za prijeme i slične manifestacije, pa neće morati da iznajmljuje preskupe hotelske hale, već će moći da iskoristi ovaj kompleks.

Dipos je u partnerstvu sa uglednom konsultantskom kućom Mejs za potrebe izgradnje raspisao konkurs za idejno rešenje u februaru ove godine. Stiglo je 17 radova, a u junu su proglašena prva tri mesta, a dva rada su otkupljena. Prvo mesto je odneo rad Dejana Miljkovića i Miloša Stojkovića sa saradnicima.

- Dobili smo zaključak Vlade Srbije i projekat je ušao u plan poslovanja za 2016. i 2017. godinu - tvrdi Krivokapić.

- Do kraja godine očekujemo da budu gotovi idejni i urbanistički projekat, kao i rešeni imovinsko-pravni odnosi, nakon čega će nam biti potrebno oko godinu da sve završimo. Investicija je vredna 5 mil EUR i gradimo bez zaduživanja, iz sopstvenih sredstava.

Istorijat

Diplomatski klub osnovan je 1951. godine. Prvobitno je bio Teniski klub Avala. Tadašnjem Diposu je dat na upravljanje 1967. godine, koji ga je obnovio i otvorio 1971. godine. Na početku je imao 100 članova, a već tri godine kasnije čak 250 stalnih i 100 privremenih. Potom je 1975. dat pod zakup Centroturistu. Od 1985. godine vodio ga je Komitet Diplomatskog kluba, da bi 2012. godine bio ponovo vraćen Diposu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.