NavMenu

Predstavljen budući tržni centar Promenada Novi Sad - U objektu vrednom 100 mil EUR planirano 150 prodavnica (FOTO)

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.07.2017. 15:55
Komentari
Podeli
Budući izgled objektaBudući izgled objekta
Kompanija NEPI-Rockcastle predstavila je danas u Novom Sadu detalje budućeg tržnog centra Promenada. Šoping centar na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara cara Lazara, površine 150.000 m2, redefinisaće maloprodajnu scenu Novog Sada i Vojvodine, kažu investitori.

Kompanija NEPI, koja je prošle godine za oko 30 mil EUR kupila plac kod Spensa u Novom Sadu, pre dva dana se ujedinila sa kompanijom Rockcastle koja se takođe bavi nekretninama i tako učvrstila svoju poziciju na tržištu. Rockcastle je kompanija registrovana na Mauricijusu, koja u svom portfoliju ima izgradnju tržnih centara u Poljskoj, Češkoj, Velikoj Britaniji... Novonastala kompanija NEPI-Rockcastle uložiće oko 100 mil EUR, precizirano je danas, a posao će u Promenadi dobiti ukupno 1.500 ljudi.

- Mi ne gradimo prostor da bismo ga prodali, nego da bismo njime upravljali. Do kraja 2018. godine planiramo otvaranje Promenade. Ovo je jedna od naših najvećih investicija i očekujemo da će biti veoma uspešna - kaže za eKapiju Aleksandru Morar generalni direktor kompanije NEPI-Rockcastle.

On kaže da je interesovanje zakupaca veliko, a da će fokus novog tržnog centra biti i na zabavnim sadržajima - bioskopu, fitnes centru...

Promenada Novi Sad imaće četiri nivoa maloprodajnog prostora sa prirodnim osvetljenjem i 1.500 parking mesta na osam spratova garaže. Idejno rešenje tržnog centra Novi Sad je izradio projektni biro Đorđe Bajilo arhitekti na osnovu konkursnog rešenja čiji su autori firme HBRO iz Rumunije i HB Design & Handels GMBH iz Austrije. Kako navode investitori, projektovan je je u skladu sa standardima zelena gradnje i energetske efikasnosti.

Jelena Jevremović, asset menadžer za Srbiju, kaže da će Promenada za 25% uvećati trenutno izgrađenu površinu tržnih centara u Srbiji. Budžet Srbije, kada novi novosadski šoping mol bude otvoren, godišnje će prihodovati oko 20 mil EUR, kroz različite vrste poreza i doprinosa.

Kako je za eKapiju rekla Jevremović, u Promenadi će biti ukupno 150 prodavnica. Ona najavljuje da će mnogi brendovi baš u ovom tržnom centru doživeti premijeru na srpskom tržištu, a potpisivanje ugovora sa ovim zakupcima očekuje u septembru.

- Naš fokus je na regionima van Beograda. Kupili smo i zemljište u Kruševcu, gde planiramo da gradnja ritejl parka počne najkasnije početkom 2018. godine - kaže Jevremnović.

Inače, NEPI-Rockcastle u Srbiji već poseduje tržni centar Plaza u Kragujevcu.


Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da je ovo ulaganje jedna od najvećih stranih investicija u ovom gradu. On je ocenio da je ovo gradilište dokaz toga da se Novi Sad razvija i obećao da će Grad pomoći kompaniji NEPI da što brže prebrodi sve papirološke i administrativne prepreke koje se budu stvarale tokom postupka gradnje, a najavio je i da će Novi Sad urediti okolinu tržnog centra. Kako je rekao, potez oko tržnog centra će biti jedan od najlepših delova Novog Sada.

Tokom zvanične ceremonije, on je sa predstavnicima NEPI-Rockcastle položilo vremensku kapsulu u temelje budućeg objekta.

S.Š.


Budući izgled tržnog centra kao i detalje sa polaganja vremenske kapsule pogledajte u galeriji.

Fotogalerija
Budući tržni centar Promenada u Novom Sadu - 150.000 kvadrata, 4 nivoa, 150 prodavnica
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.