Izvor: AG Nekretnine | Četvrtak, 10.07.2008.| 16:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

(AG Nekretnine) Projekat poslovne zgrade „DNZ“ – Deneza M na Tošinom bunaru, pored „Interex“-a, gradi svoju značajnu investiciju

(Foto: b)

Na uglu ulica Studentska i Tošin Bunar, prekoputa sportskog centra „11. April“, uz novootvoreni prodajni prostor „Interex“-a, biće izgrađen novi poslovni objekat. Investitor ovog projekta, koji će istovremeno biti i izvođač radova, je kompanija DENEZA M. Prema rečima Investitora u toku je izrada projekta za ovu višespratnicu, dok se početak radova očekuje u avgustu 2008. godine.

Shodno činjenici da našem tržištu nedostaje kvalitetno opremljen poslovni prostor i da potrebe za takvim prostorima stalno rastu, izgradnja objekata sa ovakvom namenom potpuno je ekonomski opravdana. U tom smislu kompanija DENEZA M je donela odluku da, u skorijoj budućnosti, tržištu ponudi vrlo kvalitetan objekat u ulici Tošin Bunar, koji će bar za izvesno vreme, zadovoljiti potrebu za poslovnim prostorom na granici opština Novi Beograd i Zemun.

Kvalitet ovog objekta nesumljivo podiže i njegova lokacija. Objektu će se pristupati iz ulice Tošin Bunar. Ulica Tošin Bunar predstavlja jednu od glavnih saobraćajnica u ovom delu grada, koja se nalazi u neposrednoj blizini: novosadskog autoputa (E74) (pravac: Budimpešta-Atina), autoputa E70 (Beč-Instambul), aerodroma Beograd, a od centra Beograda je udaljena 4,5 km. Imajući u vidu projekciju razvoja infrastrukture u ovoj zoni grada kao i tendenciju preseljenja poslovnih sadržaja na Novi Beograd ovaj objekat će predstavljati izuzetno atraktivnu mogućnost za smeštaj head office-a kako za velike tako i za male kompanije.

(Foto: b)

Investitor, koji će biti jedan od korisnika ovog prostora, kaže da postoji velika zaineresovanost potencijalnih zakupaca za ovaj objekat, i da očekuje da će ugovori o zakupu biti zaključeni još u toku izgradnje objekta.

Koncepcija i sadržaji

Objekat „DNZ“ je prvi u nizu projekata, čija je realizacija planirana u ovoj zoni grada, na potezu ulice Tošin Bunar koji će svojom namenom, arhitekturom i funkcionalnošću dati novi savremeni pečat ovom kraju.

Projektom je predviđena izgradnja zgrade koja je po svojoj tipologiji slobodno stojeći objekat i svrstava se u velike i po kvadraturi i po visini. Za izradu projekta angažovana je firma „DB Design&Art“ iz Beograda, a autorski tim čine arhitekte Dragan Bulatović, Vesna Ćurić i Ivan Obrovac.

Materijalizacija objekta po svemu prati najmodernije trendove. Biće ugrađeni najkvalitetniji materijali savremenog izgleda i dizajna, kako u unutrašnjosti objekta tako i u spoljnoj obradi fasade. Fasada je konceptualno rešena u kombinaciji klasične strukturalne zid zavese i spajder fasade koja vizuelno olakšava ceo objekat. Sa druge strane kao masivni deo kombinuje se strukturalna zid zavesa sa granitnim pločama.

U skladu sa zahtevima Investitora ovaj objekat će pored poslovnog prostora uključivati i sledeće sadržaje: podzemne garaže smeštene u dva nivoa, ulazni hol sa info pultom, kafe i restoran sa sanitarnim blokom i ostalim pratećim prostorijama. Poslovni prostor je po etažama potpuno odvojen i nezavisan, rešen u kombinaciji odvojenih kancelarija i potpuno otvorenog prostora (open space). Osnovne karakteristike poslovnog prostora su funkcionalnost i moderan dizajn, a dodatni kvalitet je i fleksibilnost, odnosno mogućnost pregrađivanja po zahtevima korisnika.

(Foto: b)

Kao što je napred rečeno, početak radova na ovoj zgradi planiran je za avgust mesec 2008. godine. U toku izvođenja radova na konstrukciji biće primenjene inovativne tehnologije koje do sada nisu korišćene u našoj praksi.

Očekivano opremanje

Objekat će biti opremljen najsavremenijim sistemima upravljanja, opremom i materijalima. Instalacije u objektu će biti izvedene po principu „pametne zgrade“, odnosno podrazumevaće primenu savremenih tehnika i tehnologija izvođenja instalaterskih radova. Korisnicima ovog prostora biće ponuđeno inteligentno umrežavanje i upravljanje koje obezbeđuje veću ekonomičnost eksploatacije i bezbednost objekta.

(Foto: b)

Centralno upravljanje rasvetom po prostorijama sa senzorima pokreta prisutnosti u prostoriji, povećavaju uštedu energije jer će se rasveta gasiti automatski kada je prostor prazan a automatski se paliti prilikom dolaska prve osobe u taj prostor. Automatski dojavljivači požara, video nadzor, kontrolisan ulaz i izlaz preko čitača kartica po etažama i na ulazu u garažu, obezbeđuju objektu bezbednost i sigurnost. Ekskluzivni prostori imaće mogućnost i daljinskog upravljanja putem mobilnog telefona ili kućnog računara sa druge lokacije, što korisniku omogućava potpunu fleksibilnost i pristupačnost.

Centralno upravljanje klimom razdvojeno po spratovima, usklađeno je sa brojem otvorenih prozora. Sistem istovremeno može da distribuira topli i hladni vazduh, kao i ubacivanje svežeg vazduha čime se povećava udobnost korisnika.

izvor :

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE