NavMenu

Otvaranje hotela Mercure Belgrade Excelsior u septembru - Francuski Accor i grčka LAMPSA Hellenica potpisali ugovor o saradnji

Izvor: eKapija Utorak, 13.06.2017. 15:44
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: fotorobs/shutterstock.com)Ilustracija
Strateški partner francuskog AccorHotels za istočnu Evropu - Orbis Hotel Group, danas je zvanično je došao u Srbiju, potpisivanjem sporazuma o upravljanju sa grčkim LAMPSA Hellenic Hotels, vlasnikom beogradskog hotela Excelsior.

Rezultat tog ugovora biće otvaranje Mercure Belgrade Excelsior u septembru ove godine.

Novo partnerstvo između francuskih i grčkih hotelijera učiniće da Srbija postane 96. zemlja u kojoj posluje AccorHotels, a poznati beogradski Excelsior postaće deo svetske grupe sa više od 4.100 hotela. Na ovaj način, Beograd će biti stavljen na mapu željenih turističkih destinacija za više od 32 miliona članova kluba lojalnosti ovog vodećeg svetskog lanca hotela širom sveta.

- Naš cilj je da ojačamo vodeću poziciju u regionu kroz širenje mreže hotela, ugovorom kroz partnerstva sa jakim investitorima, a takođe i ulaženjem na nova tržišta, na kojima još nismo prisutni. Srbija ima veliki potencijal za hotele sa međunarodnim brendom i sa jakom regionalnom podrškom, kao što je Orbis. Otvaranjem Mercure, uvodimo na srpsko tržište jedini pristupačan hotelski brend, koji objedinjuje snagu međunarodne mreže sa snažnom predanošću i kvalitetom i iskustvom hotela koji su orjentisani na svoju lokalnu zajednicu - rekao je Gilles Clavie, predsednik i izvršni direktor Orbis Hotel Group.

Orbis Hotel Group je najveća mreža hotela u Poljskoj i istočnoj Evropi. Taj lanac sastoji se od 117 hotela i jedini je nosilac AccorHotels brendova u 16 zemalja srednje, istočne i jugoistočne Evrope, među kojima su i Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija. Mercure je samo jedan od njihovih brendova, uz Sofitel, M Gallery, Pullman, Novotel, Ibis, Ibis Stayles i Ibis budget.

Sa potpisivanja sporazumaSa potpisivanja sporazuma
Hotel Excelsior zasad gostima nudi 73 sobe, restoran i konferencijsku salu, u samom centru Beograd. LAMPSA Hellenic Hotels kupili su Excelsior 2008. godine za 7,5 mil EUR.

- Zadovoljstvo nam je da predstavimo brend Mercure Beogradu. Partnerstvo sa AccorHotels će nam dati priliku da budemo deo jedne od najjaćih i najuglednijih hotelskih kompanija. Mi smo sigurni da će ovo partnerstvo pomoći u predstavljanju našeg hotela i grada Beograda - rekao je Anastassos Chomenidis generalni direktor LAMPSA Hellenic Hotels.


Osim Excelsiora, LAMPSA Hellenic Hotels, kompanija koja je na listi atinske berze još od 1946, vlasnik je i hotela Grande Bretagne u Atini, Luxury Collection hotela, kao i Sheraton Rodes Resort Hyatt Regency u Beogradu.

Nekadašnji gosti Žozefina Bejker, Ivo Andrić, Miloš Crnjanski...

Podsetimo, hotel Excelsior je sagrađen 1921, a počeo je da radi 15. marta 1924. godine. Prvobitna namena ovog zdanja, inače dela bečkog arhitekte, bila je klinika dr Jovana Jovanovića, ali je tokom izgradnje njegova namena promenjena u ugostiteljski objekat.

Pre Drugog svetskog rata, u hotelu su boravile mnoge poznate i ugledne ličnosti kao što su glumica Žozefina Bejker, naš nobelovac Ivo Andrić (koji je tu živeo od marta 1933, dok je radio kao savetnik, a kasnije i kao Ministar spoljnih poslova i urednik Srpskog književnog glasnika), Miloš Crnjanski, Vasko Popa, kao i druge ličnosti iz javnog života.

U svojoj bogatoj istoriji korišćen je u razne svrhe. Tako je u Drugom svetskom ratu u njemu bio smešten nemački Generalštab, a od 1945-1948. godine Ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo.

Funkcija hotela je vraćena zdanju 1948. godine, kada je i promenio vlasništvo.

Zbog toga što se nalazi u neposrednoj blizini Kraljevske palate i Parlamenta, sredinom XX veka u njemu su često boravili strani i domaći državnici, predsednici vlada i država, prinčevi i princeze.

S.Š.




Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.