Izvor: eKapija | Utorak, 06.06.2017.| 13:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Svi podaci o lokacijama za investiranje u Vranju uskoro na jednom mestu

U okviru projekta "GIS u funkciji održivog razvoja", preduzeće za geomatiku MapSoft uspešno je realizovalo nabavku softvera. U okviru tog dela projekta, za potrebe Grada Vranja je, osim instalacije desktop GIS softver, GIS servera i kreiranja centralne baze geopodataka, izvršeno i modeliranje geobaze podataka planske dokumentacije i podzemnih vodova koji se odnose na Slobodnu zonu Vranje tj. poslovno-proizvodnu zonu Ribince 1, navedeno je u saopštenju MapSofta.

Kao rezultat implementacije ovog dela projekta, investitori će uskoro putem interneta moći da dobiju informacije o podzemnim vodovima, planskoj dokumentaciji i lokacijama interesantnim za investiranje. Prateći evropske trendove, planska dokumentacija modelirana je po Inspire direktivi sa Hilucs kodovima, čiji je glavni cilj publikovanje i razmena podataka, dok je editovanje i kreiranje planske dokumentacije u drugom planu.

Takođe, potencijalni investitori će uskoro moći da na veoma lak način dođu do izuzetno važnih podataka o vlasništvu zemljišta (sa kontakt podacima), ponudi poslovnog prostora, hala, skladišta, informacijama o zemljištu i njegovoj ceni, uslovima prodaje/zakupa, klasifikaciji zemljišta (gradsko-građevinsko, poljoprivredno, industrijsko), raspoloživoj infrastrukturi: vodovodnoj, kanalizacionoj mreži, pristupnim saobraćajnicama, struji, gasu, IKT infrastrukturi, udaljenosti od centra grada, autoputa, železničke stanice. Ukratko - o svim podacima potrebnim za donošenje odluke o investiranju na datoj lokaciji, podsećaju iz MapSofta.

Projekat "GIS u funkciji održivog razvoja" finansiraju Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Srbije preko Evropskog PROGRES-a, kao i Grad Vranje.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.