Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.05.2017.| 14:37
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela izgradnja StopShop ritejl parka u Lazarevcu - Otvaranje u septembru 2017.

U Lazarevcu je danas počela izgradnja StopShop ritejl parka, austrijske kompanije za nekretnine IMMOFINANZ. U pitanju je njihov četvrti objekat u Srbiji.

StopShop Lazarevac će obuhvatati prodajni prostor od oko 10.000 kvadratnih metara i skoro 160 parking mesta, a otvaranje je zakazano za septembar 2017. godine.

- Kompanija IMMOFINANZ je od dolaska na srpsko tržište 2015. godine otvorila tri StopShop ritejl parka - u Nišu, Čačku i Valjevu, a iskustva iz ovih gradova i potražnja naših zakupaca su nas ohrabrila da se oprobamo i na beogradskom tržištu - rekao je za portal eKapija Darko Grizelj, menadžer imovine u kompaniji IMMOFINANZ.

U objektu StopShop u Lazarevcu biće ukupno 23 prodajna objekta, a posao će njihovim otvaranjem dobiti oko 300 ljudi. Grizelj kaže da je već sada većina budućih prodavnica iznajmljena i dodaje da je uveren da će do otvaranja sve radnje dobiti zakupce.

On je najavio i da će tokom 2017. biti otvorena još dva nova StopShop objekta - u Vršcu i Požarevcu. Na te dve lokacije gradilišta su u pripremi i plan je da se tokom juna krene sa građevinskim radovima, a zajedno sa lazarevačkim, novi StopShop parkovi obuhvataće gotovo 23.800 kvadratnih metara prostora za izdavanje.

Darko Grizelj
Kako je ranije i najavljeno, Stop Shop u Požarevcu će obuhvatati površinu za izdavanje od gotovo 7.000 kvadratnih metara i imaće 230 parking mesta, dok će se ritejl park u Vršcu prostirati na oko 8.200 m2 sa 330 parking mesta. Ukupna vrednost investicije u ova tri objekta procenjuje se na oko 30 mil EUR.

Kako eKapija saznaje, kompanija za 2018. planira radove na barem još tri lokacije. Darko Grizelj u razgovoru za naš portal navodi da širom Srbije postoji veliki broj potencijalnih lokacija za nove StopShop ritejl parkove, te da bi, s obzirom na to da do sada otvoreni objekti rade odlično, narednih godina trebalo očekivati dalju ekspanziju.

Polaganju kamena temeljca za ritejl park u Lazarevcu prisustvovao je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali koji je naglasio da je ova investicija veoma važna za Lazarevac i njegove građane i dodao da posebno raduje činjenica da će na izgradnji raditi domaće građevinske kompanije, što će dalje ojačati domaću građevinsku industriju.

Glavni izvođač radova na izgradnji StopShop ritejl parka u Lazarevcu je kompanija Konstruktor konsalting, a partneri IMMOFINANZ-a na projektu su, pored ostalih, i NORTH Engineering i Novaston Asset Management.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.