NavMenu

Srbija dobija prvu bazu nezakonito izgrađenih objekata - Do sada kategorisano milion nekretnina

Izvor: eKapija Nedelja, 23.04.2017. 14:30
Komentari
Podeli
(Foto: mighty chiwawa/shutterstock.com)
U narednih desetak dana baza nelegalno izgrađenih objekata biće kompletna, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje navodi i da se paralelno priprema i kategorizacija popisanih objekata.

Kako se navodi u saopštenju, baza nezakonitih objekata napravljena je na osnovu popisa po gradovima i opštinama u Srbiji, a kategorisano je 62,5% upunog broja popisanih objekata.

Od 1,6 miliona novih popisanih objekata, do sada je kategorizovan milion.

Tako je utvrđeno da je od milion popisanih i kategorisanih objekata, čak 407.000 stambenih jedinica (40,7%), 376.000 pomoćnih objekata (37,6%), 190.000 ekonomskih (19%), 7.500 poslovnih (7,5%), 4.500 komercijalnih (4,5%), 1.200 proizvodnih (1,2%) i oko 4.500 ostalih objekata (4,5%).

Od 26. aprila, započinje naredna faza ozakonjenja i sprovođenja Zakona o ozakonjenju objekata, kada će biti usvojena inspekcijska rešenja o rušenju, kao i rešenja o ozakonjenju.

Plan je da se prvo održe sastanci s predstavnicima lokalnih samouprava u sedištima upravnih okruga, a zatim da timovi Ministarstva posete sve lokalne samouprave u Srbiji, kako bi, kao i tokom popisa, pored kontrole, pružali i savetodavnu pomoć.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.