Izvor: Tanjug | Utorak, 04.04.2017.| 13:28

Zepter u septembru zatvara hotel Zvezda u Vrnjačkoj Banji zbog renoviranja - Kraljevački Aciko-komerc kupio kafe Švajcarija

Vrnjačka Banja (Foto: YouTube)
Kompanija Zepter namerava da u hotel Zvezda 1 u Vrnjačkoj Banji, koji je platila 1,4 mil EUR, uloži još 10 mil EUR, renovira ga i podigne kategoriju.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović rekao je da su zadovoljni što je Zepter kupio hotel Zvezdu, jer su i pre prodaje od kompanije dobili pismo sa garancijama i visinom sredstava koje bi uložila u hotele. Prema Đurovićevim rečima, plan je da se pred kraj letnje sezone, krajem septembra 2017, hotel Zvezda potpuno zatvori, i da se renovira do proleća 2018. godine.

- Zadovoljni smo jer smo uspeli da pronađemo zajednički interes. I ove godine će biti aktuelna turistička sezona u Vrnjačkoj Banji koja se odnosi na kongresni turizam, seminare i radničko-sportske igre, a koja donosi desetine hiljada noćenja godišnje, jer će se rekonstrukcija Zvezde vršiti uporedo - istakao je Đurović, napominjući da je kongresna sala u Zvezdi 1 jedna od najvećih u Srbiji i da prima oko 1.200 ljudi.

Hotel Zvezdu 1, koja se nalazi na samoj Promenadi u Vrnjačkoj Banji i najvrednija je imovina HTP Fontane koja je u stečaju, kupila je firma Centrotextil, čiji je vlasnik biznismen Filip Cepter.

Pored Zvezde prodat je i kafe Švajcarija koji se takođe nalazi na glavnom šetalištu u Vrnjačkoj Banji, prekoputa Zvezde. Ovaj objekat kupila je za oko 910.000 EUR firma Aciko-komerc iz Kraljeva.

- Zadovoljni smo jer smo uspeli da animiramo najveće i najjače ulagače u Srbiji. Očekujemo da već ovih dana započnu rekonstrukcije prodatih objekata, kako bi se već naredne godine podigla kategorizacija, do 4 i 5 zvezdica - rekao je predsednik opštine Vrnjačka Banja.

U Vrnjačkoj Banji je u pripremi i prodaja oko 10.000 kvadratnih metara kostura hotela Zvezda 2, koji je u sivoj gradnji i sa čijim se radovima stalo još početkom 90-ih godina, a postoje naznake da je za kupovinu ovog objekta, kao i za hotel Fontana, zainteresovana kompanija Filipa Ceptera.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.