Izvor: eKapija | Petak, 31.03.2017.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela gradnja najvećeg šoping centra u Srbiji - Izraelci ulažu 150 mil EUR u BIG FASHION Vidikovac

Izgled budućeg tržnog centra
Kompanija BIG CEE, deo grupacije BIG Shopping Centers, počela je danas (31. marta 2017. godine) izgradnju šoping centra BIG FASHION Vidikovac, na Ibarskom putu.

Vrednost investicije je 150 mil EUR, a budući trgovinski mol biće smešten na 150.000 m2 zemljišta. Najveći centar kupovine u Srbiji imaće 70.000 kvadrata maloprodajnog prostora, više od 300 prodavnica domaćih i svetskih brendova, bioskopski kompleks, restorane, igralište i razne sportske sadržaje, kao i više od 2.500 parking mesta. U njemu će biti zaposleno oko 3.000 ljudi.

Uz izgradnju prateće infrastrukture i prilaznih saobraćajnica, savremeni dizajn BIG FASHION centra, koji je inače delo beogradske firme Dizajn arhitektura, umnogome će izmeniti izgled ovog dela grada i učiniti Vidikovac lepšim mestom za zabavu i slobodno vreme.

Prema rečima investitora, BIG FASHION Vidikovac biće izgrađen po najsavremenijim tehnološkim standardima, a njegovo otvaranje planirano je za 2019. godinu.

- Ovo što započinjemo na Vidikovcu još niko nije video u Srbiji. To je nešto što na Balkanu ne postoji, a možda i nigde u svetu. Ovim projektom ćemo oživeti ovaj deo grada - rekao je Robert Jahav, generalni direktor kompanije BIG CEE, na svečanosti polaganja kamena temeljca.

On je podsetio da BIG CEE posluje u Srbiji skoro 10 godina, od 2007. i najavio da će 20. aprila biti otvoren i prvi BIG FASHION centar u Višnjičkoj ulici u Beogradu. Jahav je takođe rekao da će BIG CEE još dugo godina ostati u Srbiji, pošto se ovakve investicije vraćaju u narednih tridesetak godina.

Kako je za eKapiju rekao generalni direktor BIG CEE, na ovom projektu je angažovano oko 300 kompanija i reč je isključivo o srpskim firmama.

Ceremoniji početka gradnje najvećeg šoping centra u Srbiji prisustvovali su i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam.

Maloprodajni kompleks BIG FASHION na Vidikovcu treća je investicija izraelske kompanije BIG CEE u Srbiji, nakon tržnih centara u Novom Sadu i Višnjičkoj ulici u Beogradu. Ova kompanija deo je izraelske korporacije BIG SHOPPING Centers koja trenutno posluje sa više od 50 maloprodajnih objekata u Izraelu i SAD.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.