NavMenu

Još jedna fabrika oklagija za kompaniju IKEA - Daccoment AG planira otvaranje novog pogona u Srbiji

Izvor: Novosti Subota, 25.03.2017. 10:31
Komentari
Podeli
(Foto: Apples Eyes Studio/shutterstock)
Planiramo da izgradimo u Srbiji još jednu fabriku. Razmatramo lokacije u više gradova i uskoro završavamo studiju izvodljivosti. Reč je o javno-privatnom partnerstvu, a detalji će biti poznati kada završimo do kraja pregovore sa državom i kompanijom IKEA, otkriva za Novosti Edin Dacić, vlasnik švajcarske kompanije Daccoment AG, u okviru koje posluje i fabrika Standard furniture u Ćupriji.

Dacić je javnosti postao poznat nakon sklapanja ugovora sa švedskom kompanijom IKEA, za koju proizvodi oklagije za ceo svet.

- Oklagije su samo manje deo asortimana. Za IKEU proizvodimo proizvode od bukovog drveta, među kojima su elementi za krevete, kredence, kao i masovni nameštaj. Za neke proizvode smo jedini dobavljači ove kompanije za njihovih 400 prodavnica u svetu. Reč je o 100% domaćim proizvodima - objašnjava Dacić.

Uz najavu otvaranja nove fabrike u našoj zemlji, Dacić podseća da je prošle godine proizvonja u fabrici u Srbiji porasla 16%, a da je plan za ovu podizanje prodaje za još 20%.

Dacić ima fabriku u Bosni i Hercegovini u kojoj proizvodi nameštaj takođe za ovaj švedski lanac trgovine.

Na pitanje za čim vlada najveća tražnja kupaca, ističe da u BiH proizvedu više od milion komada nameštaja godišnje, dok u Srbiji "u špicu" umeju da proizvedu i po pola miliona delova nameštaja i oko 300.000 oklagija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.