Izvor: eKapija | Utorak, 04.04.2017.| 08:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

SKYLINE BELGRADE - Novi arhitektonski simbol Beograda

(Foto: Ami Mur, SkyLine)
Projekat Skyline Belgrade predstavljaće jedinstveni i luksuzni kompleks impozantne veličine, na prestižnoj lokaciji u centru grada. Zbog svoje elegantne i sofisticirane arhitekture, ovaj projekat ima tendenciju da u budućnosti postane novi simbol Beograda.

Istaknuti lokalitet, na kome se nalazilo bivše savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, biće pretvoreno u 68.000 m2 višenamenskog poslovno-stambenog kompleksa, čija procenjena vrednost iznosi 200 mil EUR. Za stambene jedinice predviđeno je 34.000 metara kvadratnih, za maloprodajni prostor 4.000, dok će poslovni prostor imati 30.000 kvadrata. Kompleks će posedovati i veliku podzemnu garažu sa 900 mesta.

Pored izgradnje samog kompleksa i park Gazela biće preuređen u jedinstvenu zelenu oazu, koja će oplemeniti ovaj kraj i pružiti Beograđanima priliku da naprave predah od obaveza.

- Ponosni smo na ovaj projekat za koji verujemo da će u budućnosti predstavljati simbol Beograda. Poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz, a sve to na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica u Kneza Miloša i diplomatskih predstavništava. Naša prodajna kancelarija biće otvorena u prvoj polovini 2017. godine. Mi čvrsto verujemo u srpsko tržište, zbog čega smo odlučili da nastavimo da ulažemo i realizujemo ovako velike projekte poput Skyline Belgrade - izjavio je Adir El Al, CEO projekta Skyline Belgrade.

(Foto: Ami Mur, SkyLine)
Prateći oblik placa na padini, projekat je koncipiran kao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom kulom kao slobodnostojećim objektom, koja će biti visoka 129 metara, kao i dve manje stambene kule, od 77 i 64 metra, koje će se nalaziti na bočnim ivicama parcele. Između kula biće formiran plato, koji će sa unutrašnje strane bloka biti oivičen niskim komercijalnim aneksom. Stvarajući aktivan javni prostor u unutrašnjosti kompleksa, ovaj otvoren koncept na pravi način koristi prednosti lokacije. Kombinacijom valjkastih, zaobljenih kula i izlomljenih pravougaonih aneksa stvoreno je kvalitetno i promišljeno rešenje, kao važan arhitektonski iskorak za Beograd. Svojom visinom od preko 100 metara, na vrhu grebena i tik uz autoput, ovaj kompleks postaće novi prostorni i visinski reper grada.

- Kada je reč o stanovima u kompleksu Skyline Belgrade, oni će biti više od toga i predstavljaće unikatan, kvalitetan i udoban dom na vrhu Beograda. Ovaj komad raja na krovu grada nudi svojim stanarima jedinstvene pogodnosti uz privatnu recepciju, održavanje i niz rekreativno-uslužnih sadržaja - istakao je arhitekta projekta Ami Mur.

Kupovina stana u Skyline Belgrade-u predstavlja promišljenu dugoročnu investiciju i pravi korak ka sigurnoj budućnosti, kako zbog odlične lokacije u samom centru grada, tako i zbog ulaganja u izuzetno kvalitetnu i prestižnu gradnju, koja pruža mnoštvo pogodnosti.

Investitor projekta Skyline Belgrade je vodeća kompanija za razvoj nekretnina i investicija, AFI Europe, koja posluje u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ova kompanija fokusirana je na razvoj velikih poslovnih i stambenih projekata u Srbiji, kao što su Airport City i Central Garden.

Ekskluzivni zastupnik prodaje projekta Skyline Belgrade je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBRE Srbija, a prodajna kancelarija biće otvorena već u prvoj polovini 2017. godine.

Kompletan sadržaj Tematskog biltena "Nekretnine u Srbiji - Novi talas ulaganja podstiče privredu" možete pročitati OVDE.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.