Izvor: eKapija | Ponedeljak, 06.03.2017.| 13:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

GTC počeo izgradnju tržnog centra Ada Mall - Otvaranje objekta vrednog 100 mil EUR previđeno za novembar 2018. (FOTO)

Siniša Mali i Tomas Kurcman (Foto: beograd.rs)
Kompanija Globe Trade Centre S.A. (GTC), jedna od vodećih kompanija za komercijalne nekretnine u ovom delu Evrope, postavila je danas kamen temeljac za izgradnju tržnog centra Ada Mall u Beogradu.

Tržni centar biće izgrađen prekoputa Ade Ciganlije, u Radničkoj ulici na prostoru bivše fabrike Minel, a otvaranje ovog objekta vrednog oko 100 mil EUR je planirano za 1. novembar 2018. godine.

Sama izgradnja poverena je kompanijama Gradina i Energoprojekt Oprema, a očekuje se da tokom radova bude uposleno oko 1.000 ljudi.

Ukupna površina objekta biće oko 90.000 m2, od čega će 50.000 biti na pet spratova iznad zemlje, a 40.000 na tri podzemne etaže. Vozačima će biti na raspolaganju 1.000 parking mesta.

Fotogalerija
Ada Mall - Novi tržni centar u Beogradu

Površina samog komercijalnog prostora biće oko 34.000 m2, po čemu će se ovaj objekat, po veličini pozicionirati "između" tržnih centara Ušće i Delta City. Prodavnice i butici biće smeštene na prva tri sprata, dok će se na ostalima nalaziti kafići, restorani i dodatni sadržaji. Čevrti sprat centra, na kom će biti ugostiteljski sadržaji, imaće i posebno radno vreme, kako bi posetiocima bio na raspolaganju i u noćnim časovima.

Direktor GTC Srbija Peđa Petronijević rekao je da je udeo ugostiteljskih sadržaja povećan za 10-15% i najavio nove restorane i kafiće, kao i nove prodavnice. On je dodao i da objekat, kako bi se izbegle gužve, neće imati ulaz za vozila iz Radničke ulice, ali da su predviđena tri ulaza iz obodnih ulica.

Kako je rečeno tokom same ceremonije polaganja kamena temeljca, Ada Mall će biti prvi šoping centar najnovije generacije u Beogradu, pa će biti obogaćen i sa najviše zelenih površina kada su u pitanju tržni centri u Srbiji. U GTC-u dodaju da je posebna pažnja posvećena samom izgledu zgrade, pa je blizina Ade Cigancije uticala i na oblik i dizajn zgrade, kao i na izbor materijala koji će biti korišćeni u izgradnji.

- Konstantnim ulaganjem, kompanija GTC od Beograda stvara moderan grad usmeren ka budućnosti i novoj eri poslovanja, uvodeći najviše ekološke standarde i internacionalni duh poslovnog načina života u srce prestonice. GTC već 15 godina razvija Beograd i to planira da nastavi u svom daljem poslovanju - rekao je Tomas Kurcman, predsednik upravnog odbora kompanije GTC, i dodao da je "postavljanje kamena temeljca za Ada Mall samo još jedan korak u tom pravcu".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je sa Tomasom Kurcmanom položio kamen temeljac, rekao je da je "uspeh GTC-a ujedno i uspeh za celu Srbiju, jer pokazuje koliko je građevinska industrija aktivna i koliko strani investitori imaju poverenja u našu zemlju i naš grad".

- Ovaj tržni centar pored Ade Ciganlije, od velikog je značaja za opštinu Čukarica, jer će potpuno promeniti izgled tog dela grada, a u njemu će, kada bude završen, 1.500 radnika sigurno naći posao - rekao je Mali. On je dodao kako su procene da će ove godine u Beogradu u narednih četiri ili pet meseci biti više od 500 mil EUR investicija, što znači pokretanje građevinske industrije, privrede i nova radna mesta.

GTC je, podsetimo, izgradio više od 80.000 kvadratnih metara poslovnog prostora u Beogradu. Do sada su otvorena četiri kompleksa koje je napravila ova kompanija - GTC House, GTC Square, 19 Avenija i FortyOne.

M.V.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.