Izvor: eKapija | Petak, 17.02.2017.| 12:15

Podgorički Normal Company širi poslovanje na crnogorsko primorje - Počinje gradnja luksuznih stanova u Tivtu

Hilton Podgorica
Preduzeće Normal Company iz Podgorice od 2013. do 2016. godine izgradilo je i prodalo 330 stanova, a trenutno su u toku pripremni radove za početak gradnje šest manjih stambenih objekata u Tivtu površine oko 9.000 m2. U prethodnom periodu, najznačajnija i najveća investicija jedne od najpoznatijih građevinskih kompanija u Crnoj Gori bila je izgradnja hotela Hilton Podgorica Crna Gora. U ovaj projekat uloženo je oko 45 mil EUR, a hotel je prve goste primio u oktobru 2016. godine.

Hilton Podgorica Montenegro nalazi se na najatraktivnijoj lokaciji u glavnom gradu Crne Gore, u samom centru, na raskrsnici Bulevara svetog Petra Cetinjskog i Ulice slobode.

- Hotel ima pet zvezdica i obuhvata 180 soba, sedam sala za sastanke, velnes centar, restoran, gradsku kafanu sa terasom, sky bar i dva nivoa podzemnih garaža sa ukupno 150 parking mesta. Objekat je izgrađen po najvišim standardima u hotelskoj industriji u pogledu kvaliteta, funkcionalnosti, sveobuhvatnosti sadržaja i dizajna enterijera - kaže u razgovoru za eKapiju Slađana Dragović, menadžerka prodaje Normal Company.

Ova kompanija je poslednja tri stambeno-poslovna objekta gradila u Podgorici, na lokaciji Stari aerodrom. Blok IX površine 10.000 m2 završen je u martu 2015. godine, Blok X (takođe 10.000 m2) izgrađen je prošlog maja 2016. godine, a Blok VII koji se prostire na 3.500 m2 završen je u septembru 2016. godine.

- Izgradnja tih objekata je trajala godinu do dve, u zavisnosti od površine, a svi stanovi su prodati još u fazi izgradnje. Kada je reč o lokalima, interesovanje za njih je nešto slabije, tako da u ponudi imamo još slobodnih poslovnih prostora. Prosečna cena stanova i lokala je između 900 i 950 EUR/m2 - navodi Slađana Dragović.

U planu još intenzivnija gradnja

Blok IX i Blok X na lokaciji Stari aerodrom u Podgorici
Firma Normal Company osnovan je 1992. godine. Na tržištu se probila zahvaljujući kvalitetu izgrađenih objekata i stalnom unapređenju gradnje, uvođenju novih tehnologija i savremene opreme kojom nastoji da uspešno odgovori visokim zahtevima kupaca.

- Želimo da se uklopimo, da idemo u korak, a i ispred trendova koji se razvijaju kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Kompanija je uspela da i u momentima fluktuacije potražnje, ekonomske krize i drugih negativnih dešavanja na tržištu nekretnina, opstane i održi stabilno poslovanje, da raste i da se razvija i postane jedna od vodećih u ovoj delatnosti - ističe Slađana Dragović.

Normal Company smatra da ključ za uspeh leži u inovaciji, ideji i neprekidnom usavršavanju prvenstveno ljudskih resursa, od kojih umnogome zavisi uspeh kompanije. Firma je maksimalno posvećena i usvajanju novih tehnologija i praćenju novina na tržištu na kojem posluje.

- Posedujemo studioznost, stručnost, iskustvo i sposobnosti velike kompanije, a sa druge strane fleksibilnost preduzeća srednje veličine koje može uspešno da odgovori najizazovnijim projektima u Crnoj Gori. Na teritoriji Podgorice do sada smo izgradili oko 90.000 m2 stambeno-poslovnih objekata, sa tendencijom još intenzivnije gradnje u narednom periodu - objašnjava menadžerka prodaje Normal Company-ja.

Stabilno poslovanje na tržištu nekretnina u Crnoj Gori

Hilton Podgorica
Kada je reč o poslovnoj klimi, Slađana Dragović ističe da se u pojedinim segmentima poslovanja suočavaju sa nelojalnom konkurencijom, dok se u ostalim može reći da je konkurencija na korektnim i zdravim osnovama.

- Zadovoljni smo potražnjom na tržištu, koja čak u značajnoj meri premašuje našu ponudu. Kada je reč o rezultatima poslovanja, učinak kompanije je stabilan, sa tendencijom blagog rasta.

Među glavnim izazovima sa kojima se Normal Company suočava u radu, naša sagovornica navodi administrativne i finansijske barijere, prvenstveno visoke naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta.

- Imajući u vidu činjenicu da se Crna Gora razvija kao visokokvalitetna turistička destinacija, sa jedinstvenim prirodnim lepotama, predivnom obalom i blagom morskom klimom, firma Normal Company je prepoznala šansu za proširenje svog poslovanja i u primorskom delu zemlje. Vlasnici smo nekoliko atraktivnih lokacija uz samu obalu mora, u Tivtu, ukupne površine od skoro 165.000 m2, na kojima planiramo gradnju luksuznih stambenih jedinica. Uskoro očekujemo početak izgradnje šest stambenih objekata - najavljuje Slađana Dragović u razgovoru za eKapiju.

M.A.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.