Izvor: Novosti | Nedelja, 12.02.2017.| 17:43

Završeno ispitivanje zemljišta u Radničkoj, u martu počinje izgradnja Ada Mall-a - Otvaranje tržnog centra planirano za kraj 2018.

Radovi na novom tržnom centru Ada Mall, u Radničkoj ulici, na prostoru bivše fabrike Minel, počeli su ovog meseca, pošto je završeno ispitivanje zemljišta.

Rušenje ostataka prethodnog objekata privodi se kraju, a posetioci bi u ovaj šoping-centar mogli da uđu krajem naredne godine, potvrđuju iz kompanije GTC, investitora projekta.

Iako je bilo najavljeno da će radovi početi krajem prošle godine, rušenje bivše Minelove fabrike na opštini Čukarica, i sanacija terena kao priprema za građevinske radove kasnila je.

Razlog tome je građevinska dozvola, koja je izdata tek krajem januara, pa su na placu u Radničkoj ulici, od početka meseca radnici i mašine za rušenje.

U kompaniji GTC Srbija ne očekuju komplikacije, s obzirom na to da je prethodno urađeno detaljno ispitivanje zemljišta Saobraćajnog instituta CIP.

- Posle rušenja i sanacije terena, predviđa se da početak radova bude u martu, kako bismo ispoštovali rokove i prve potrošače u šoping-centar primili krajem 2018. godine - kažu iz kompanije GTC Srbija.

Građevina inovativnog dizajna, talasastog oblika i stepenaste spratnosti, prostiraće se na 34.000 kvadratnih metara prostora za izdavanje. Šoping-centar će imati tri sprata, oko stotinu lokala, sprat za zabavu i restorane, ozelenjene terase, sa oko 1.000 parking-mesta, što će ga činiti najvećim komercijalnim objektom na opštini Čukarica.

Fotogalerija
Novi raj za ljubitelje šopinga - Tržni centar Ada Mall

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.