Izvor: eKapija | Petak, 10.02.2017.| 09:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Voždovac dobija Voždove kapije - U Beogradu počinje izgradnja novog naselja vrednog 170 mil EUR (FOTO)

U beogradskom naselju Voždovac, nedaleko od Saobraćajnog fakulteta, uskoro počinje izgradnja velikog naselja nazvanog Voždove kapije. Izraelska kompanija Shikun & Binui Group investiraće 170 mil EUR u izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od 70.000 m2.

Kompleks će imati 700 stanova sa podzemnim parkingom, maloprodajnim prostorom u prizemlju namenjenim brojnim uslužnim delatnostima, zatvoren privatni park koji će se prostirati na 7.000 m2 sa prilagođenim sadržajima za sve starosne grupe - sigurno igralište za najmlađe, teretana na otvorenom, prostor za kućne ljubimce i jedinstveni i prvi teren u Beogradu za padel tenis.

Nova izraelska investicija promoviše "savremeni koncept života u gradu", a izgradnja bi trebalo da počne krajem februara, rečeno je sinoć (9. februara 2017. godine) na svečanom prijemu u Skupštini grada, povodom promocije projekta.

Goran Vesić sa izraelskim investitorima
Partner menadžer projekta Voždove kapije, Gili Dekel je izjavio da je "srećan što ima priliku da predstavi stambeno poslovni kompleks, još jedan uspešan projekat izraelske kompanije Shikun & Binui Group, čiju izgradnju započinju krajem ovog meseca".

- Na više od 70.000 kvadratnih metara izgradićemo domove za više od 700 porodica postavljajući standard komfornog života u gradu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa predstavnicima Grada Beograda i Vladom Republike Srbije uspeli smo da postanemo lideri na tržištu nekretnina, zbog čega sam posebno ponosan - naveo je Dekelje.

Predstavnici izraelske kompanije i ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer izrazili su zadovljstvo zbog te investicije, a gradski menadžer Goran Vesić istakao je da u svi investitori dobrodošli u Beograd, te da će Grad i Vlada Srbije učiniti sve da bi im pomogli.

Kompanija Shikun & Binui Group posluje od 1924. godine. Danas je vodeća u Izraelu u građevinarstvu i realizaciji infrastrukturnih projekata, a posluje i u inostranstvu. Shikun & Binui Group poverenje domaće javnosti dobila je izgradnjom stambeno-poslovnog kompleksa Central Garden, prvog kondominijuma u centru Beograda.

Kompleks će biti izgrađen u nekoliko faza, a u prvoj, koja počinje do kraja februara gradiće se stambene jedinice. Izgradnju kompleksa prati Raiffeisen banka, a ekskluzivna prodaja stanova poverena je kompaniji CBRE Srbija.

Kako će kompleks izgledati pogledajte u galeriji

Fotogalerija
Voždove kapije - stambeno-poslovni kompleks na Voždovcu

Projekat kroz brojke i slova:

Investitor: Shikun & Binui Group

Finansijska podrška: Raiffeisen banka

Prodaja stanova: CBRE Srbija

Lokacija: fabrika Novi Dom, između Bulevara Oslobođenja i Ulice vojvode Stepe

Površina zemljišta: 2,2 hektara

Površina objekta: 70.000 m2
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.