Izvor: RTV | Petak, 10.02.2017.| 08:20

Immofinanz gradi ritejl park u Vršcu vredan 10 mil EUR - Završetak radova planiran za kraj 2017.

Budući izgled ritejl parka Stop Shop u Vršcu
Austrijska firma Immofinanz namerava da izgradi ritejl park Stop Shop na parceli na izlazu iz Vršca prema Rumuniji. Radi se o investiciji od 10 mil EUR, a realno je očekivati završetak radova centra krajem 2017. godine.

Tržni centar bi trebalo da bude sagrađen na lokaciji stare livnice koja je vrlo atraktivna, jer se nalazi između međunarodnog puta za Rumuniju i gradskog jezera. Planirani objekat bi se prostirao na 8.000 kvadratnih metara. Grad Vršac će investitorima biti maksimalno na raspolaganju, kako bi se projekat u što kraćem roku realizovao, kažu u tom gradu.

Realizacija projekta za grad Vršac bi značila i posao za 250-300 radnika.

- Mi bismo bili četvrti grad u Srbiji koji ima jedan takav veliki tržni centar. I sama njegova lokacija, na međunarodnom putu, gde je veliki promet automobila, pre svega iz susedne Rumunije i Evropske unije, ali i Ukrajine, Rusije i drugih zemalja, ima veliki značaj za Vršac - rekla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Darko Grizelj iz kompanije Immofinanz je istakao da je firma u komunikaciji sa svim ustanovama nadležnim za obezbeđenje potrebnih papira, kako bi omogućili da se sa radovima krene u najkraćem roku.

Stop Shop je najuspešniji brend kompanije Immofinanz i obuhvata 58 maloprodajnih centara u sedam zemalja. U Srbiji se nalaze u Čačku, Nišu i Valjevu, a gradiće se i u Požarevcu i Lazarevcu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.