Izvor: Novosti | Utorak, 07.02.2017.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Šta će biti sagrađeno umesto fabrike Beko - Grad Beograd formira posebnu radnu grupu za praćenje izgradnje

Prvobitno planirani izgled projekta
Uslovi da počne dugo najavljivana izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na prostoru nekadašnje fabrike Beko na Dorćolu su se stekli rešavanjem imovinsko-pravnih problema. Grad Beograd je učinio sve kako bi grčka kompanija Lamda development mogla nesmetano da počne realizaciju projekta. Početak izgradnje hotelsko-poslovnog kompleksa sada zavisi jedino od investitora.

Prema rečima gradskog menadžera Gorana Vesića, prošle nedelje je investitor zajedno sa jednim grčkim investicionim fondom, koji će da finansira projekat, bio u Direkciji za građevinsko zemljište.

- Primio sam ih i dobili su uveravanja grada da će investitor u najbržem mogućem roku dobiti sve dozvole na koje ima pravo - objašnjava Vesić.

- Takođe, biće formirana posebna radna grupa koja će pratiti izgradnju objekta.

Na površini od oko 100.000 m2 trebalo bi da se gradi hotel sa pet zvezdica, stambene zgrade, tržni centar i poslovne kancelarije. Prema planu investitora, od starih zdanja fabrike Beko biće zadržana glavna petospratna hala, koja će biti pretvorena u centralni deo hotelskog kompleksa. Inače, ovaj gradski blok planiran je na osnovu analize neposrednog i šireg okruženja i u skladu sa master planom grada.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.