Izvor: eKapija | Ponedeljak, 21.04.2008.| 16:26

U pripremi biser kongresnog i sportskog turizma u Srbiji, "Šumarice" u Kragujevcu

buduća trenažna dvorana
(budući kompleks Šumarice)

Grad Kragujevac će u naredne tri godine dobiti moderan sportsko-rekreativni centar u sklopu hotela “Šumarice”, a projekat vredan milion eura uskoro će ući u prvu fazu realizacije. Prema rečima Milenka Marjanovića, vlasnika i generalnog menadžera Hotelsko-turističkog društva “Šumarice”, ovo je samo jedan u nizu planova za modernizaciju čitavog kompleksa, u koje će, kako kaže, uložiti između 4 i 5 mil EUR.

- Moja preokupacija oduvek je bila da hotel “Šumarice” postane jedan od najprestižnijih hotela ispod Save i Dunava, a tome u prilog ide i izvanredan položaj grada Kragujevca, koji predstavlja geografski centar Srbije. Jedna od novina biće sportsko-rekreativni centar, a u planu je adaptacija čitavog kompleksa “Šumarice”, kao i povećanje smeštajnih kapaciteta hotela - priča Marjanović i dodaje da je projekat podržao Odsek za turizam Ministarstva za infrastrukturu sa 450.000 EUR, uz najpovoljnije uslove kreditiranja.

buduća trenažna dvorana

Kompleks hotela Šumarice obuhvata 2 hektara i 37 ari površine i na tom prostoru će biti sagrađen sportski centar, za koji je već izrađen projekat. Centar će sadržati otvoreni i zatvoreni bazen, sportsku halu i teniski teren.

Prema projektu, sportska hala, dimenzija 44x24 metra, zadovoljavaće standarde za sve male sportove – rukomet, košarka, odbojka, kao i mali fudbal. U sklopu bazena će biti i fitness, kao i kompletni wellness centar sa saunom.

buduća trenažna dvorana
(budući bazen)

- U planu su i dva fudbalska igrališta, jedan sa veštačkom a drugi sa prirodnom travom, koji bi bili pogodni za pripreme fudbalskih klubova. Pošto sam se čitavog života bavio sportom, a posebno fudbalom, voleo bih da napravim takav kompleks u kome će za neku godinu boraviti mlade reprezentacije ili fudbaleri A selekcije – navodi sagovornik urednika eKapije.

Kako je hotel okružen divnom listopadnom i četinarskom šumom, sportistima je omogućen mir i besprekoran komfor tokom odmora od napornih treninga i utakmica, kaže Marjanović. On dodaje da je ove pogodnosti I do sada koristio veliki broj klubova i reprezentacija iz zemlje i inostranstva u raznim sportovima.

buduća trenažna dvorana
(današnji pristup hotelu)

Zaposleni u hotelskom preduzeću "Šumarice" bili su domaćini brojnih sportskih takmičenja koja su se održala u Kragujevcu. Najveće među njima bila je prošlogodišnja 38. "Balkanijada", takmičenje juniora u atletici, zatim fudbalski turnir UEFA za kadete, na kome su učestvovale reprezentacije Izraela, Islanda, Litvanije i Srbije. Tada su oba hotela u sklopu HTD “Šumarice” ( “Šumarice” i “Zelengora”) od strane UEFA ocenjena kao “excellent”.

Marjanović se hotelijerstvom bavi 40 godina, potpisao je, kako kaže “36 završnih računa”, i ove brojke svrstavaju ga među najiskusnije hotelijere u Srbiji.

buduća trenažna dvorana
(Milenko Marjanović)

Inače, u sklopu preduzeća “Šumarice” su: hoteli “Šumarice” I “Zelengora”, kao i 6 restorana, među kojima su čuvena “Stara Srbija”, “Balkan” i “Paligorić”.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.